11 Eylül 2019 Çarşamba

AKP’de kavga büyüyor: Metiner, Arınç’a “Kibir abidesi, al gölgeni, çek git!” dedi

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, isim vermeden Bülent Arınç’a yönelik ağır sözler sarf etti. “Adam tam bir kibir abidesi” diyen Metiner, “Al gölgeni, çek git!” ifadesini kullandı.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’a yönelik AKP içerisindeki tepkiler artıyor. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “Hadi ordan” çıkışının ardından bir tepki de Mehmet Metiner’den geldi.

ARINÇ: AHMET TÜRK’ÜN TERÖRLE ALAKASI YOKTUR

Arınç, “Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir” demişti. Arınç CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını da eleştirmiş, “Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız” ifadesini kullanmıştı.

MÜTEVAZILIK POSTUNDA BİR KİBİR ABİDESİ

Metiner yazısında, Arınç’ın bu ifadelerine sert bir dille karşılık verdi. Metiner, “Adam tam bir kibir abidesi. Ama kibri mütevazılık postunda. En tehlikeli kibir türüdür bu: Tevazu kisvesine bürünmüş kibir! Kendi fikirlerini çok önemser. Siyasette duayen olduğuna inanır. Müthiş hırslıdır. Bir o kadar da kindar, kıskanç ve kaprisli” diye yazdı.

LİDERİNE SADAKATİ GÖSTERMELİK

Metiner şunları dile getirdi: “Bir insan kendi büyüklüğüne ve ağırlığına kendisi vurgu yapıyorsa bunun başkaca bir anlamı vardır. Bu bir marazdır. Patolojik bir arıza halidir. Adamın enteresan bir kişiliği var. Liderine sadakati göstermeliktir. Kendini güçlü gördüğünde liderinin dibini ve gözünü oyar. Güçsüz düştüğünde liderinin eteğine tutunur, ondan güç devşirmeye kalkışır.”

İHANETÇİLERDEN DAHA ÇOK ZARAR VERİYOR

Metiner, “Büyük bilge Feridüddin Attar ne güzel tanımlar bu adam gibilerini: ‘Ey kibrinin kölesi olan! Al gölgeni, çek git!’ Liderinin ihanetçi diye tanımladıklarını o pek bir sever. Onları bağrına basar. Liderinin dediklerinin tersini der, yaptıklarının karşısına dikilir, sevmediklerini sever, sevdiklerini de gözden düşürmek için elinden geleni ardına koymaz… Bana sorarsanız şöyle derim: Liderin ihanetçi dediklerinin verdiği zararın daha fazlasını bu adam veriyor. Hâlâ içerden konuştuğu için. Benden söylemesi” dedi.

Bülent Arınç, Ahmet Türk konusunda kendini eleştirenlere öyle bir cevap verdi ki…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder