11 Eylül 2019 Çarşamba

Bir Bebek Daha Cezaevinde Doğmasın

Son yıllarda, yüz binlerce insan, ya muhalif oldukları yada ülkeyi “idare edenler” tarafından “Öteki” kapsamına girmeleri düşünce ve gerekçeleriyle haksızca, hukuKsuzca ve delil olmadan, yasalara göre tutuklanması gerekmemesine rağmen tutuklanarak cezaevlerine dolduruldu.
Âdeta intikam duygusuyla hareket eden ve gerek sosyal medyada gerekse yazılı ve görsel medyada yer alan bazı açıklamalara göre bir “savaş” mantığıyla hareket eden güvenlik ve adliye personelince, savaşta bile yapılmayacak hukuksuzluk ve telafisi mümkün olamayan yanlışlıklara imza atılmakta.
Bu durum dünya da artık “soykırım” olarak görülmekte.
Hizmet Hareketine yönelik soruşturmalar kapsamında yüzlerce hamile kadın yasaların  ” hamilelik döneminde bebek 6 aylık olana kadar ” açık hükmüne rağmen tutuklandı. 6 ayın altındaki bebekleriyle birlikte tutuklananlar sürekli gündeme getirilmesine rağmen, bu yanlış ve hukuksuz uygulamaların devam ettiği görülüyor.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yine bir insanlık dramını gözler önüne serdi. Gergerlioğlu Samsun’da işletme mezunu olan ev hanımı Aytaç Kurnaz’ın hamileliğinin 8.ayına girmesine rağmen cezaevinde tutulmaya devam ettiğini duyurdu.
Daha önce onlarca hamile kadın bebeğini tutuklu iken doğurmak zorunda kalmış ve birkaç günlük bebekleriyle birlikte tekrar cezaevine gönderildiği haberleri medyaya yansımış, bu durum ise vicdanları incitmiştir.
Daha fazla vicdanları yaralamamak adına bir bebek daha cezaevinde doğmasın. Bu yanlışlara artık bir son verilsin.
https://t.co/kzcvGt554h
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1123859546643030017?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/09/11/bir-bebek-daha-cezaevinde-dogmasin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder