14 Eylül 2019 Cumartesi

Hakan Şükür: Falcao oyundan çıkarken atamadığı gollere üzülüyordu

Galatasaray, Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup ederken Hakan Şükür, Falcao’yu değerlendirdi. Terim’in yokluğunun takıma nasıl yansıdığına açıklık getirdi.

BOLD – Galatasaray’ın eski golcüsü Hakan Şükür, Sarı-Kırmızılı takımın Kasımpaşa ile oynadığı lig maçını değerlendirdi. İlk kez forma giyen Radamel Falcao’nun futbolunu ve Fatih Terim’in cezasıyla ilgili düşüncelerini Youtube kanalından paylaştı.

Hakan Şükür, Kasımpaşa karşısındaki oyun için “Galatasaray beklentinin altında kalsa da gelecek adına umut verdi. Falcao’nun gelmesi takım içindeki oyunculara da yansıdı. Oyuncuların Falcao’ya çok şey vermek istemesi Falcao’nun bir şeyler yapmak arzusu aslında oyunu kilitledi. İlerleyen zamanlarda bu durum çözülür. Oyunun boyunun uzun olması Galatasaray’ın futbolunu etkiledi. Kanat bekleri çok önemli. Bu oyuncuların zamanlamalı koşuları oyunu açabilir. Galatasaray fizikli bir takım. Hava hakimiyeti ve yan top kullanma etkisi büyük. Bu özelliklerde ileriye dönük devreye girmeli” yorumunu yaptı.

FALCAO GOL ATAMADIĞI İÇİN ÜZGÜNDÜ

Falcao’nun oyundan çıkarken ki ruh haline de bir soru üzerine değinen Hakan Şükür, sözlerini şöyle: “Falcao kendisi çıkmak istemiş. Kulübeye geldiğinde yorgun ve üzgün bir ifade gördüm. Bana göre bu ifade çok önemliydi. Bu oyundan çıktığı için bir üzgünlük değildi. O üzgünlük şu.. Aslında yapması gereken gol atması gereken pozisyonlar olduğu için üzgün. Çaprazdan girip uzak direğe vurduğu pozisyon için “ben bu golleri atan bir adamım atıyorum, o golle bu oyundan çıkmalıydım, ikinci üçüncüyü atmalıydım” diye düşünüyor. Böylesine tam hazır olmayan bir

NZONZİ CİDDİ AÇIKLAR KAPACAK, AHTAPOT GİBİ

Takımın yeni transferlerinden Nzonzi’yi de değerlendiren Şükür, “Nzonzi fizikli bir oyuncu ahtapot gibi her topa uzanmaya çalışıyor. Oyunu iyi okuyan ve her ere yetişmeye isteğinde. Bu önemli bir özellik. Böyle kaliteli bir kadroda herkes ofansif bir şeyler yapmaya çalışıyor. Böyle takımda bir takımda önemli işler yapacağını ve ciddi açıklar kapatacağını düşünüyorum. Tecrübeli bir oyuncu. Fransa milli takımına geniş bir kadro içinden seçiliyor. Oralara seçilmesi bile onun önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor” dedi.

FATİH TERİM’İN CEZASINI YANLIŞ BULUYORUM

Fatih Terim’e verilen cezanın yanlış olduğunu düşünen Hakan Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saha kenarında Fatih Terim olmadığı için onu değerlendirmek zor. Cezası 3 maça indirildi. Geri dönüş noktasında asıl amacın ne olduğunu gösterdi. Lig’deki 6. maç Fenerbahçe ile. Fenerbahçe maçına Terim’in neden çıkması istenmedi anlamadık. Futbol show business işi. Terim’in sahada olması futbola değer katar. Cezalarla bir yere varamazsınız.

Aslında Terim’e ceza vererek bir bütünleşmeyi de sağlarsınız. Zor kadrolarla şampiyonluklar kazandık. Terim’e verilen cezaları anlamlandıramıyorum. Çok daha ağır konuşanlar var. Bunun ortadan kalkması lazım. VAR gibi bir avantaj var. Bu tür açıklamalara para cezası verin. Birkaç defa tekrar ederse o zaman başka bir şekilde bakılır. Futbolda da hukukun zedelenmemesi lazım”

TERİM FORMSUZ DEĞİL, KAOSTAN DA BESLENİR

Hakar Şükür Fatih Terim’in formsuz olmadığını da belirterek “Bence zihni başka şeylerle yorulmaya çalışılan bir adam. Fatih Terim’in futbolcularla baş başa kalması sağlanırsa nasıl olur bilmiyorum. Terim kaostan da beslenen ve böylelikle bütünlüğü sağlayan da bir teknik adam. Bu bir taktik düşünce olabilir. Sosyal medya hesaplarından çok iyi açıklamalar yapıyorlar. Belki bu sezon sonuna saklanacak bir durum olmalı” ifadelerini kullandı.

oyuncunun çabası önemliydi. Maç oynadıkça arkadaşlarıyla uyum sağladıkça Falcao’nun çok iyi işler yapacağını düşünüyorum. Falcao dengeli, mücadeleci bir ceza sahası içi oyunsu gözükse de kenarlara çıkıp top alıp içeri kat edebiliyor.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder