13 Eylül 2019 Cuma

AKP’den istifa eden Davutoğlu’dan ‘dar oligarşik yapı’ itirafı

Ahmet Davutoğlu, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in, 25 Aralık 2013 tarihinde istifa ederken dikkat çektiği, AKP’yi ele geçiren dar oligarşik yapıyı 6 yıl sonra görebildi.

BOLD – AKP’den ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifa açıklamasında kullandığı “Dar bir kadronun hamiyeti altına girmiş AK Partinin ülke sorunlarına çare olma imkanı kalmamıştır” ifadeleri akıllara İdris Naim Şahin’in istifasını getirdi.

ŞAHİN AKP’NİN DÜŞTÜĞÜ DURUMU ÖZETLEMİŞTİ

17-25 Aralık operasyonları sürecinde tarih 25 Aralık 2013’ü gösterirken, adı yolsuzluğa bulaşmış 4 bakanın istifasının ardından İdris Naim Şahin de istifa ediyordu. TBMM’nde düzenlediği basın toplantısında istifa açıklaması yaparken partiyi ele geçiren dar oligarşik bir yapıya dikkat çekti. Bu cümle aslında AKP’nin bütün değerlerini bir kenara bırakarak küçük bir menfaat grubunun elinde, savrulduğu noktayı göstermesi bakımından çok önemliydi.

NİYETLERİNDEN EMİN OLUNMAYAN DAR OLİGARŞİK KADRO

Şahin o gün, “Yerel ve genel politikaların oluşumunda ve uygulanmasında ortak akıl ve toplumun samimi istek ve beklentilerini dikkate almak yerine, özel akıllı kişiler ve/veya sorgulanabilir anketlere itibar eden bir yönetim tarzının benimsendiği görünmektedir. Hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliğinin tercih edildiği anlaşılmaktadır” demişti.

TUZLUK İLAN EDİLMELERİNE SESSİZ KALINMIŞTI

Ahmet Davutoğlu ve ekibi o gün, İdris Naim Şahin ve onun gibi AKP’nin savrulduğu yeri görerek istifa edenlerin tuzluk ilan edilmesine sessiz kalmıştı. Aradan yaklaşık 6 yıl geçti ve Ahmet Davutoğlu bugün kameralar karşısında 6 yıl önce istifa gerekçelerini açıklayan İdris Naim Şahin’in söylediği noktaya geldi. Davutoğlu, “Muhasebe çağrılarına, yapıcı eleştirilere kulaklarını tıkayan bir yapının millete fayda üretmesi mümkün değildir” dedi. AKP’nin dar bir kadronun hakimiyetine girdiğini söyledi.

DAVUTOĞLU YETERİNCE SES YÜKSELTEMEDİ

Davutoğlu 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları konusunda, AKP içerisinde duruşu en etik olan siyasetçilerden biriydi. Bakanların yüce divanda yargılanmasından yanaydı. Ancak ya gücü yetmedi ya da parti içerisinde bulunduğu konum ve içerde kalarak partiyi düştüğü durumdan kurtarabilirim ümidi ile yapılan yanlışlara, zulümlere, ülkenin demokrasiden diktatörlüğe savrulmasına yeterli ses yükseltmedi.

O GÜN OLSALARDI

Aradan geçen 6 yıllık süreye ve ülkenin bu zaman zarfında kaybettiklerine bakılınca, Davutoğlu ve bugün partiden istifa ederek yeni parti arayışına girenlerin ne kadar da geç kaldıklarını görmek mümkün. Eğer 6 yıl önce dikkat çekilen ve aslında parti içerisinde de bilinen bu savruluşa o gün dur denilebilseydi, ülke bugün bu durumda olmayabilirdi.

Davutoğlu ve ekibi disiplin sürecini beklemeden AKP’den istifa etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder