13 Eylül 2019 Cuma

Erdoğan Kabine değişikliğiyle ilgili son noktayı koydu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin konuştu. Erdoğan, “Ortada herhangi bir sıkıntı yokken kabine konusunu ele almanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.

BOLD – Uluslararası haber ajansı Reuters’in sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Arkadaşlarımın hepsi ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Kabine değişikliği ile alakalı ihtiyacımız olduğu anda bu tür bir şey yaparız, sipariş üzerine böyle bir şey yapmayız” dedi.

BAHÇELİ RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, kabine revizyonunu uygun bulmadığını açıklamıştı. Bahçeli, “Böyle bir ortamda yeni bir sistemi yerleştirmek, kökleştirmek ve bununla ilgili uygulamaları hayata geçirmek için çaba sarf edileceği yerde, Bakanlar Kurulunda şunlar değişsin gündemini taşırsanız, muhalefetin bu isteğine cevap veriyorum derseniz, iki yanlışı birlikte yaparsınız” demişti.

AKP’DE TEPKİ İLE KARŞILANMIŞTI

Bahçeli’nin açıklaması AKP’nin ağır topların rahatsız etmiş, AKP’de “Reis, Bahçeli üzerinden bize mesaj mı veriyor” yorumları yapılmıştı. AKP içerisinde Bahçeli’nin kendi inisiyatifi ile Erdoğan’dan habersiz böyle bir çıkış yapamayacağı görüşü ortaya atılırken, Erdoğan’ın da Bahçeli’yi doğrular nitelikte sözler sarf etmesi kulislerde konuşulanların haklılığını ortaya çıkardı.

ERDOĞAN’A GÖRE YARGI BAĞIMSIZ, GÜÇ MECLİSTEYMİŞ!

Erdoğan, başkanlık sistemine yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, “Bu eleştirileri gündeme getirenler ne siyaset ne devlet yönetimini biliyor. Yargı bağımsızdır. Kararlarını vermekte serbesttir. Yasama olarak güç, parlamentoda. Yasama olarak yaptıklarını benim yapma yetkim yok. Ama yasama dışında herhangi bir başka yasama organı yoksa o zaman cumhurbaşkanlığı kararnamesi devreye gidiyor” dedi.

EKSİKLİKLER İÇİN HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi demokratik bir hükumet sistemidir. Dünyada bu konu konuşulmuyor ama Türkiye’de Erdoğan cumhurbaşkanı olunca sürekli konuşuluyor. Bu, siyasal istikrardır. Bunu getirebilmek için bu adımları attık. Bazı eksikler için hazırlıklarımızı yaptık kamuoyu ile paylaşacağız. Güzel bir yere geldik. Cumhurbaşkanlığı sistemini yeni bir döneme hazırlayacağız” diye konuştu.

Erdoğan, Devlet Bahçeli üzerinden mesaj mı veriyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder