14 Eylül 2019 Cumartesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2023 umudu batık KOBİ’ler

AKP, 2023 ihracat hedefini 500 milyar dolardan 227 milyar dolara indirirken TİM bu hedefi yakalamak için umudunu kredilerini dahi ödeyemeyen, borç batağındaki KOBİ’lere bağladı.

BOLD – AKP hükumeti, 2023 ihracat hedefini 500 milyar dolardan 227 milyar dolara indirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ise bu hedefi yakalamak için umudunu borç batağında olan KOBİ’lere bağladı. TİM, KOBİ’lerle ihracat seferberliği başlattı.

TİM: EN BÜYÜK HEDEFİMİZ KOBİ’LERİN İHRACAT YAPMASI

TİM, KOBİ düzeyindeki firmaların ihracata özendirilmesi ve uluslararası arenada farkındalık oluşturmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği anlaşması imzaladı. TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bir gün 3,5 milyon KOBİ’mizin ihracat ailemize katılmasını görmek, TİM olarak en büyük en büyük hedefimizdir. TİM ve KOSGEB olarak güçlerimizi birleştirerek, firmalarımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek, araştırma faaliyetlerine dâhil ederek en doğru ürünle en doğru pazarda yer almalarını sağlayacağız” dedi.

BU GÜÇ BİRLİĞİ İLE HEDEFE ULAŞACAĞIZ

Tüm gayretlerinin ihracatçıların hedeflere ulaşması olduğunu vurgulayan Gülle, “Bu güç birlikteliğinin de desteği sayesinde, 100 binin üzerinde ihracatçı ile 226,6 milyar doları aşacağımıza eminiz. Protokol ve akabinde ortaya konacak çalışmaların etkinliğini de çok sıkı takip edeceğiz. Programlarımıza katılan firmalarımızın ihracat faaliyetlerini ve devamlılıklarını düzenli olarak ölçeceğiz” dedi.

BATIK KOBİ KREDİLERİ KATLANDI

TİM ihracat hedefini geçme konusunda umudunu KOBİ’lere bağlarken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre batık KOBİ kredileri geçen yıla göre yüzde 100’e yakın artarak 52 milyar liraya yükseldi. Ayrıca KOBİ kredisi kullanan kişi sayısı düştüğü halde toplam borç miktarı arttı. KOBİ’lerin kullandığı kredi toplamı ise 630 milyar lirayı aştı.

Hasta tutuklu Merve Gökkaya’nın çığlığı: “Çektiğim acıları size nasıl anlatabilirim ki?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder