13 Eylül 2019 Cuma

Erdoğan, Devlet Bahçeli üzerinden mesaj mı veriyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, kabine revizyonunu uygun bulmadığına ilişkin açıklaması AKP’nin ağır topların rahatsız etti. AKP’de “Reis, Bahçeli üzerinden bize mesaj mı veriyor” yorumları yapılıyor.

BOLD – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kabine revizyonu ile ilgili açıklamaları yeni bir tartışmanın kapısını araladı. AKP içerisinde Bahçeli’nin kendi inisiyatifi ile Erdoğan’dan habersiz böyle bir çıkış yapamayacağı görüşü hakim.

BAKANLARIN BİR KARŞILIĞI YOK

31 Mart yerel seçimlerde ve tekrarlanan İstanbul seçiminde yaşanılan hezimetin ardından teşkilat Süleyman Soylu ve Berat Albayrak başta olmak üzere bakanları suçlamıştı. Parti teşkilatlarından, “Bakanlarımızın sahada karşılığı yok, hatta açıklamaları bizi daha zor durumda bırakıyor” şikayetleri teşkilattan sorumlu Hayati Yazıcı’ya ulaştırılmıştı.

ERDOĞAN REVİZYON OLACAK DEMİŞTİ

Yeniçağ’ın haberine göre Erdoğan, yapmış olduğu görüşmelerde “revizyon olacak” diyerek beklentileri artırmıştı. Son zamanlarda iktidara yakın gazeteciler bile gidecek-kalacak bakanları yorumlamaya başlamışlardı. Ancak dün medya kuruluşlarının MHP muhabirleriyle bir araya gelen Bahçeli’nin kabinede revizyona karşı çıkan açıklamaları yeni bir tartışmayı tetikledi.

DEĞİŞİM MHP İSTEMİYOR DİYE GEÇİŞTİRİLECEK

AKP’den üst düzey bir yetkili, “Bahçeli bu açıklamayı, Reis’ten habersiz yapmamıştır, değişim beklentisi MHP istemiyor bahanesiyle geçiştirilecek, buradan bu sonuç çıkıyor” yorumunda bulundu. Parti içinde, AKP’nin seçmen nezdinde cazibesini kaybettiğini düşünen ama bir süredir değişim beklentisinden dolayı sessiz kalan isimlerin ise artık daha fazla seslerini çıkaracakları edinilen bilgiler arasında.

Cumhur İttifakı’nda Bülent Arınç çatlağı: Yol kazasına davetiye çıkarmaktadır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder