14 Eylül 2019 Cumartesi

Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya gözaltına alındı

15 Temmuz kumpas darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, KHK’lı Cemal Yıldırım ile konuşurken gözaltına alındı.

BOLD – 15 Temmuz sonrası zirve yapan tenkil sürecinde, millete reva görülen zulümlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Sürecin son mağduru ise yapılan haksızlıklar karşısında susmayıp cesur söylemleri ile tanınan harbiyeli annesi Melek Çetinkaya oldu.

GÖZALTINA ALINDIM DUA EDİN

Çetinkaya sosyal medya hesabından “Cemal Yıldırım bey ile konuşurken göz altına alındım. Dostlar dua edin” mesajını paylaştı.

YILDIRIM OTURMA EYLEM YAPIYORDU

Tenkil sürecinde 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünden ihraç edilen Cemal Yıldırım, 22 Kasım tarihinden bu yana her cumartesi günü Sakarya Caddesi üzerinde oturma eylemi yapıyordu. Büro Emekçileri Sendikası üyesi Cemal Yıldırım pazartesi (16 Eylül) gününden itibaren 12.00-13.00 saatleri arasında beş gün süreyle AKP Ankara İl Binası önünde oturma eylemi yapacağını duyurmuştu.

İŞİMİ EKMEĞİMİ GERİ İSTİYORUM

Cemal Yıldırım, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Pazartesi gününden itibaren 5 gün boyunca Ankara AKP il binası önünde saat 12-13 saatleri arasında ‘İhraç edildim işimi ekmeğimi çocuğumun geleceğini geri istiyorum’ oturma eylemi yapacağım” ifadesini kullanmıştı.

BİZE VATAN HAİNİ DİYENLER DÜŞÜNSÜN

Melek Çetinkaya, müebbet hapis alan oğlu Furkan Çetinkaya’nın karar duruşmasında söylediği “Dik duracağız anne, suçum yok. Bu ülkeyi kuran kahramanın idam hükmü almış bir subay olduğunu unutmayın. Bizi vatan hainliği ile yaftalayanlar düşünsün” sözlerini duyurmuştu.

Cezaevinde bir ölüm daha: KHK’lı öğretmen Kemal Bilici hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder