11 Eylül 2019 Çarşamba

Ankara’da AKP’lilerin ‘çocuk’ ajitesi bir skandalı ortaya çıkardı

Ankara İl Meclisinde AKP’liler, Mansur Yavaş’ı çocuk koruma evlerini kapatması nedeniyle sıkıştırdı. Yavaş, ıslarla çocuk koruma evlerinin neden kapatıldığını soran AKP’lilere, tecavüz vakıalarından bahsetti

BOLD – Mamak Belediye Başkanı AKP’li Murat Köse Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclisi toplantısında, gündem dışı söz alarak Başkan Mansur Yavaş’a çocuk koruma evlerinin kapatılmasını sordu. Yavaş ise AKP tarafından 2012 yılında yapılan kanun değişikliğiyle belediyelerin sadece çocuk konukevi açabildiklerini ve kapatılan evlerin mevzuata uygun olmadığını söyledi. AKP’li Köse’nin sorularını yinelemesi üzerine Yavaş, “Söylemek istemiyorum da tecavüz vakıası var ortada. Konuşturmayın beni. Gel ben sana belgesini vereyim. Çocukları sen düşünüyorsun da biz mi düşünmüyoruz” dedi.

KÖSE, VERİLEN SÖZÜN TUTULMADIĞINI İDDİA ETTİ

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Köse, 11 çocuk koruma evinden 10’unun kapatıldığını, koruma altındaki 44 çocuğun evlerden tahliye edildiğini söyledi. Başkan Köse, Yavaş’ın, çocuk koruma evlerindeki tahliyelerin durdurulacağı sözünü de tutulmadığını öne sürdü.

AKP’NİN YAPTIĞI DEĞİŞİKLİĞİ HATIRLATTI

Bunun üzerine Yavaş, bazı vakıflarda yaşanan çirkin olaylar nedeniyle AKP tarafından 2012 yılında yapılan kanun değişikliğiyle belediyelerin sadece çocuk konukevi açabildiklerini belirtti. Çocuk koruma evlerinin mevzuata uygun olmadığını belirten Yavaş, göreve geldikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesinin önceki yönetiminin, ilgili kanunu dikkate almadığını belirlediklerini öne sürdü. Belediye olarak kanuna uygun kararlar almak zorunda olduklarını anlatan Yavaş, çocuk koruma evlerine ilişkin işlemleri bu çerçevede yaptıklarını söyledi.

“TECAVÜZ VAKIASI VAR ORTADA”

Köse’nin karşılık vermesi üzerine Yavaş, “Söylemek istemiyorum da tecavüz vakası var ortada. Konuşturmayın beni. Gel ben sana belgesini vereyim. Sen çocukları seviyorsun da biz mi sevmiyoruz. Çocukları sen düşünüyorsun da biz mi düşünmüyoruz. Kanuna uymak istiyoruz, sizin çıkarttığınız kanuna” ifadelerini kullandı. Yavaş’ın sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Mümin Altunışık da tecavüz iddiasına ilişkin gereken yasal işlemlerin başlatılmasını istedi.

AKP’LİLER TOPLANTIYI TERK ETTİ

Toplantının sonunda Köse, Yavaş’ın çocuk koruma evleri ile ilgili sözleri nedeniyle kendisine cevap hakkı doğduğunu ifade ederek söz istedi. Yavaş’ın “Çocukları istismar ediyorsunuz; çocuk sevgisini, yetim sevgisini istismar ediyorsunuz. Siz çocukları seviyorsunuz da biz sevmiyor muyuz” diyerek Köse’ye söz vermemesi üzerine AKP Grubu toplantıyı terk etti. Yavaş da oturumu sonlandırdı.

TARTIŞMAYA GÖKÇEK DE KATILDI

Ankara eski belediye başkanı Melih Gökçek de tartışmaya sosyal medyadan katıldı. Gökçek, Yavaş’ın sözlerinin rezalet ötesi olduğunu söyleyerek ‘Çalışanlara ve çocuklara iftira atılıyor’ dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder