14 Eylül 2019 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir’de iki seçim arasında ‘lüks’ tiyatro

Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Yenikapı’da günlerce sergilediği ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili bir skandal ortaya çıktı.

BOLD – AKP döneminde yoğun şekilde kullanılan 524 lüks makam aracının iki seçim arasında iade edildiği anlaşıldı. 250 bin liralık Audi A6 marka arabalardan Volkswagen Passat’a kadar kiralanan onlarca araçla kamunun uğratıldığı zarar henüz tespit edilemedi. İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı, “Bu araçların maliyetini tek tek hesaplayıp kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Tarık Balyalı, “Bin 717 makam aracı, İBB’nin bir önceki yönetimi tarafından hazırlanan 2019 yılı performans programından var. 31 Mart-23 Haziran seçimleri arasında 524 araç iade edilmiş. Bu araçların kimler tarafından kullanıldığını araştıracağız. İstanbul halkının parası nasıl lüks araç kiralamalarıyla çarçur edilmiş ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

İHTİYAÇ FAZLASI ARAÇLAR

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; İBB’ye bağlı kuruluşlar İETT, İSKİ ve 28 iştirak şirketlerinde ihtiyaç fazlası olarak nitelendirilen 730 araç, Yenikapı Miting alanında sergilendi. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, bu araçların iade edilmesiyle birlikte yılda 49.5 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. Erkut, nisan, mayıs ve haziran ayları arasında 517 aracın, kiralandığı şirketlere iade edildiğini dile getirmişti. Yenikapı’da sergilendikten sonra iade edilecek 730 araçla birlikte toplam bin 247 aracın sistemden çıktığını duyurmuştu. Günlerce süren tartışmalarda AKP’liler sergilenen araçların hizmet araçlarını olduğunu, aralarında lüks makam araçlarının bulunmadığını söylemişti.

524 araç arasında lüks araç kategorisine giren 31 tane Opel Insignia, 15 tane Skoda SüperB, 37 tane Volkswagen Passat ve 18 tane de Caravelle 8+1 marka araç bulunuyor. Bu araçların çoğunlukla mayıs ayında iade edildiği belirlendi. Arabaların modelleri 2015 ile 2018 yılı arasında değişiyor. Volkswagen Passat marka arabaların bir kısmı 2018 model. Listede bu lüks araçların dışında 175 tane Renaolt Clio Sport, 57 tane ise Renault Megane var.

Cezaevinde bir ölüm daha: KHK’lı öğretmen Kemal Bilici hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder