13 Eylül 2019 Cuma

“AKP’den istifa edenler milletin yolundan saptı”

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin AKP’den istifa etmesine ilişkin konuşan AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, istifa edenleri milletin yolundan sapmakla suçladı.

BOLD – Ahmet Davutoğlu ve ekibinin istifaları AKP içerisinde endişe ile karşılanırken, Recep Özel istifaların çok dar bir çerçevede kalacağını ileri sürdü.

HER YERDEN İSTİFA EDEBİLİRLER

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Özel, Davutoğlu’nun istifasına ilişkin, “İstifa etmiş olabilir, kendi siyasi takdiridir, herkes yolunu siyasette kendisi çizer, toplumun çizdiği yol daha önemli, vatandaşın, milletin çizdiği yolun haricinde yola sapanlar her yerden istifa edebilirler. Kendi takdiridir” dedi.

İSTİFALARIN DEVAMI GELMEZ

Recep Özel istifaların devamının gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya ise, “Çok geniş bir şey olmaz, çok dar bir çerçevede kalır” yorumunu yaptı. Ancak kulislerde 100’e yakın eski AKP milletvekilinin istifa etmesinin beklendiği konuşuluyor.

ALPAY ÖZALAN İSE DALGA GEÇTİ

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan da, “AK Parti’den kovulan Ahmet Davutoğlu, kovulduktan 1 hafta sonra ‘istifa ediyorum’ dedi. Fıkra bu kadar” tweetini paylaştı.

DAVUTOĞLU BASIN TOPLANTISIYLA İSTİFA ETMİŞTİ

AKP’nin ihracını istediği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa etti. Davutoğlu’nun yanında Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başcı, AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı vardı.

“AK Parti’nin tabanını kendi genel başkanını ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” diyen Davutoğlu yeni bir siyasi yola çıkmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu söyledi.

AKP’den istifa için 100 isim daha yolda…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder