12 Eylül 2019 Perşembe

Galatasaray ECA’da kendi adayını Ali Koç lehine geri çekti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) icra kurulu seçimlerine katılma kararı alınca Galatasaray, kendi adayını farklı bir göreve kaydırarak Türkiye için tek isimde buluştu.

BOLD – Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanan rekabet bu sefer desteğe dönüştü. Son dönemde futbol sahaları ve kulislerde esen soğuk rüzgarlara rağmen ülke futbolunun çıkarı için iki dev kulüp ortaklaşa hareket etti. Rekabet yerine centilmenliğe bıraktı. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nin yeniden düzenlenmesinde önemli yere sahip olacak Avrupa Kulüpler Birliği (ECA-European Club Association-)  seçimlerinde iki ezeli rakip güç birliği yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, icra kurulu seçimlerine aday olunca Galatasaray kendi adayı Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Oytun Özer’i geri çekti. Özer, ikincil bir göreve aday gösterildi. Böylelikle Ali Koç’un önü açılırken Türkiye’de bu platformda başka düzeyinde temsil edilmiş oldu.

ALİ KOÇ ECA’DA AVRUPA FUTBOLUNA YÖN VERECEK

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, Juventus, PSG gibi Avrupa’nın dev kulüplerinin başkanlarının da yer aldığı platformda karar vericilerden biri olacak. Önceki gün yapılan seçimde Ali Koç Türkiye’den ECA’ya seçilen, Ahmet Demet ve Ebru Köksal’dan sonraki üçüncü isim oldu. Koç, ECA’da Türk takımlarının çıkarlarını savunacak ve değişikliklerde belirleyici isimlerden olacak. Başkan düzeyinde temsil edilmesi de ileride düşünülen ve hayata geçmesi planlanan organizasyonlarda da Türkiye’nin hakları daha güçlü bir şekilde korunacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder