13 Eylül 2019 Cuma

Vizyonda 2’si yerli 9 yeni film var

Türkiye’deki sinema salonlarından bu hafta ikisi yerli dokuz yeni film vizyon şansı buldu.

BOLD– Emin Alper’in bol ödüllü filmi “Kız Kardeşler”in dikkat çektiği haftanın öne çıkan bir diğer filmi ise “Eş Anlamlılar”. İşte bu gün vizyona giren dokuz film…

KIZ KARDEŞLER

Tepenin Ardı ve Abluka filmleri ile dikkat çeken Emin Alper bu kez bir kadın öyküsüyka karşımızda. Berlin Film Festivali’nde ana yarışma bölümünde gösterilen Kız Kardeşler, anneleri öldükten sonra besleme olarak kasabaya gönderilen üç köylü kızın hikayesini anlatıyor.

EŞ ANLAMLILAR

Berlin’de Altın Ayı alan film, İsrailli bir gencin kaçak olarak geldiği Paris’te, yeni bir kültüre ve yaşama uyum sağlamaya çalışırken her adım başında kökleriyle yüzleşmesini anlatıyor. Nadav Lapid’in yönettiği filmin başrolünde Tom Mercier var.

ELEKTRİK SAVAŞLARI

Martin Scorsese yapımcılığında Alfonso Gomez-Rejon’un yönettiği film Tesla- Edison rekabetini konu ediniyor. 1893’teki Dünya Fuarı’nı aydınlatacak ihaleyi kazanmaya çalışan mucitlerin öyküsünün anlatıldığı filmde Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult ve Michael Shannon gibi sağlam bir kadro yer alıyor.

ÖLÜMCÜL TEMAS

Yıllar önce yaşadığı bir travmayı atlatmaya çalışan Emma kaçmasına yardım edenlerden birinin aslında kendisine saldıranlar biri olduğunu öğrendiğinde her şeyi yeniden yaşamak zorunda kalır. Filmin başrolünde Mhairi Calvey yer alıyor.

CASUS

Diane Kruger ile Martin Freeman’ın başrolleri paylaştığı film İran’ın nükleer programına karşı yürütülen bir gizli operasyondaki casus Rachel ile onun gözetmeni Thomas’ın macerasını anlatıyor.

ARKADAŞIM BENJAMİN

Alman yönetmen Tim Trachte’nin hem animasyon hem live-action olarak çektiği film konuşabilen fil Benjamin’in öyküsünü anlatıyor.

CEHENNEM GECESİ

Pek ilgi görmeyen bir kız olan Melinda, çalıştığı benzin istasyonunda gerçekleşen bir soygun sırasında kantrolü ele almak isteyince işler kimsenin beklemediği bir hal alır. Mike Gan’in yönettiği filmde Tilda Cobham-Hervey, Suki Waterhouse, Josh Hutcherson, Harry Shum Jr., Shiloh Fernandez rol alıyor.

CİN AZABI

Kocasının işinden ötürü hamileliğinin son safhasında eşinin annesiyle birlikte tenha bir köyde yalnız başına kalan Zeynep’in cinlerle mücadelesinin anlatıldığı filmde Aydan Akboğa, Yalın Cengiz ve Nalan Olcayalp yer alıyor.

SEVİMLİ EVCİL HAYVANLAR

Alex Sebastian’ın yönettiği animasyonda başrolde Jerry isminde bir köpeği, yardımcı rollerde ise şımarık bir kediyi ve gururlu bir papağan yer alıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder