13 Eylül 2019 Cuma

“İrademe dokunma” diyerek imza toplayacaklar

Üç büyükşehir belediyesine kayyum atanan HDP, mücadelesini metropollere taşımak için imza kampanyası başlatma kararı aldı.

BOLD – HDP Merkez Yürütme Kurulu Eş Genel Başkan Sezai Temelli başkanlığında dün Genel Merkez Binası’nda bir araya geldi. MYK’nın gündeminde HDP’li 3 büyükşehir belediyesine atanan kayyumlar konusu vardı.

İRADEME DOKUNMA İMZA KAMPANYASI

MYK’de, kayyum atamalarına karşı eylemlerin devam etmesi, mücadele hattının yükseltilmesi ve eylem çeşitliğinin artması konusu karara bağlandı. Diyarbakır, Van ve Mardin’de devam eden eylemlerin Türkiye metropollerine yayılması gerektiğini dile getirildi. Kayyumlara karşı ‘İrademe Dokunma’ sloganı ile imza kampanyası başlatılması ve ardından suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

AKP’NİN ACİZLİĞİNİN FOTOĞRAFI

MA’nın haberine göre, MYK’nın gündeminde HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde oturma eylemi yapan aileler de vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve bakanların, STK’ların Diyarbakır’a gitmesi yönünde çağrı yapması MYK’de “İktidarın çaresizliği ve çözüm adresinde çıkması” olarak değerlendirildi. Öcalan’ın pozisyonuna dikkat çekilen MYK’da, temel çözümsüzlüğün görüşmelerin sekteye uğratılması ve barış noktasında gösterilmeyen irade olarak değerlendirildi.

AKP-MHP ŞİDDET POLİTİKALARINI TERCİH EDİYOR

MYK’da, Abdullah Öcalan ile avukatlarının görüştürülmesinin sekteye uğraması ve kayyum atamalarının birbirinden bağımsız olmadığı vurgulandı. Öcalan’ın 8 Ağustos’ta yaptığı “Bir haftada çatışma durumunu, ihtimalini ortadan kaldırırım diyorum. Ben çözerim, kendime güveniyorum, çözüm için hazırım. Ancak devlet de, devlet aklı da gereğini yapmalıdır” açıklaması MYK gündemine gelirken, bu açıklamaya karşı AKP-MHP iktidarının çözümsüzlüğü ve şiddet politikalarını esas aldığı dile getirildi.

Mardin kayyumu 187 çalışanı işten çıkardı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder