13 Eylül 2019 Cuma

Necip Uysal köklerine geri dönüş yapıyor

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen ve yıllarca kaptanlık yapan Necip Uysal Kosova Milli Takımında oynamak için hukuki çalışmalara başladığı belirtildi. Tecrübeli isim 2020 öncesi Kosova Milli Takım formasını giyebilir.

BOLD – Beşiktaş’ın altyapısından yetişen ve kaptanlığa kadar yükselen Necip Uysal, Kosova Milli Takım’ında oynamak için çalışmalar yaptığı iddia edildi. Kosova basınında yer alan özel haberde, tecrübeli futbolcunun avukatıyla beraber Kosova Futbol Federasyonu ile iletişime geçtiği bildirildi. Kökleri Kosova’ya dayanan tecrübeli isim UEFA’nın tanıdığı hakları kullanmak istiyor.

KOSOVA 2016’DA FIFA VE UEFA TARAFINDAN TANINDI

2016’dan bu yana FIFA ve UEFA üyesi kabul edilen Kosova, köklerine dönmek isteyen futbolculara kapılarını açıyor. Ayrıca 2016’dan beri futbolda tanındığı için de futbolcuların geçmiş dönemki milli takım sayıları sıkıntı çıkarmıyor. Daha öncesinde başka ülkenin takımında oynaması futbolcunun köklerinin bağlı olduğu ülkede oynamak istemesi halinde buna onay veriyor.

NECİP’İN AİLE KÖKLERİ KOSOVA’YA DAYANIYOR

Aile kökleri Kosova’ya dayanan Necip Uysal’da milli takım tercihini bu yönde yapmak istiyor. Daha önve Türkiye A Milli Takımı’nda forma giymiş olmasına rağmen UEFA’nın tanıdığı hakkı kullanabiliyor. Kosova tarafından da onaylanan bu durum sonrası Necip Uysal ve avukatları detaylı bir çalışma hazırlıyor. GazeteOlle tarafından duyurulan habere göre, Necip ve Kosova buluşmasının EURO 2020 öncesi olması bekleniyor. Necip Uysal bir kez A Milli Takım formasını giydi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder