11 Eylül 2019 Çarşamba

AKP’li belediye olmayan hizmetler için ödeme yapmış

Çorum’un AKP’li belediyesinin ilde bulunmayan hayvanat bahçesi ve aquapark için yandaş firmaya ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bu durum Sayıştay raporlarına da yansıdı.

BOLD – Çorum’da AKP’li belediyenin olmayan hizmetlere ihale yaptığı, birçok ihalenin AKP’ye yakın şirket ve kişilere verildiği ortaya çıktı. AKP’li şirketlere verilen işler arasında şehirde olmayan hayvanat bahçesi ve aqupark onarımları da yer alıyor.

OLMAYAN HAYVANAT BAHÇESİ TAMİR EDİLMİŞ

CHP Belediye Meclis Grubu adına, grup başkanı Tuncay Yılmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çorum Belediyesinin 2017-2019 yılları arasında ihaleleri verdiği şirket isimleri ve olmayan aqupark ve hayvanat bahçesi bakım onarım harcamaları dikkat çekiyor. Gazeteduvar’ın haberine göre aquapark için 175 bin, hayvanat bahçesi bakım onarımı için ise 161 bin 642 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Yılmaz, Çorum Belediyesinin merkez ve ilçelerde cami yaptırma ve tadilat işlerine belediye bütçesinden 4 milyon 700 bin Türk Lirası harcama yapılmasına dikkati çekti.

BELEDİYE BORÇ BATAKLIĞINA SÜRÜKLENMİŞ

Çorum Belediyesinin borç batağına sürüklenmesine neden olan şeyin sadece inşaat yatırımları olmadığını belirten Yılmaz, “2017-2019 arasında Sayıştay raporlarının da kapsadığı zaman aralığında yapılan ihalelerden dikkat çeken bazılarını paylaşıyorum. Bu ihalelerin büyük çoğunluğu pazarlık usulü yapılan adrese teslim ihaleler ve çoğunluğu hep aynı firma sahipleri tarafından alınmış. Sadece 2 yılı kapsamaktadır ve dikkat çeken rakamlar. 10 yılı siz düşünün artık. Kısacası buradaki rakamlar devede kulak kalır” dedi.

 

“Bu böyle yarım kalır mı?” diyen Muharrem İnce, 2023’de tekrar aday olacağını açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder