10 Eylül 2019 Salı

İtalya’da 2. Conte hükümeti parlamentoda güvenoyu aldı

İtalya’da geçen hafta bağımsız Giuseppe Conte başbakanlığında kurulan koalisyon hükumeti parlamentoda güvenoyu aldı. Yeni koalisyon, 5 Yıldız Hareketi, Demokratik Parti ve Özgürler ve Eşitler Partisinden oluşuyor.

BOLD Aşırı sağcı Lig Partisi’nin yer aldığı 1. Conte hükumetine göre Avrupa Birliği’ne daha yakın bir görünüm arz eden 2. Conte hükumeti İtalyanların refahını AB sınırları dışında değil içinde arayacakları mesajını verdi.

5 Yıldız Hareketi-Lig Partisinin yer aldığı 1. Conte hükumeti, başta bütçe planlaması olmak üzere birçok alanda AB ile çatışma yaşamıştı.

GÖÇMEN KARŞITI POLİTİKALAR DEĞİŞECEK

Başbakan Giuseppe Conte, önceki hükumette İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Lig Partisi lideri Matteo Salvini’nin mimarlığını yaptığı göç karşıtı “güvenlik kararnamesinin” yeniden gözden geçirileceği mesajını verdi.

Conte, yeni hükumetin “daha uygun ve saygılı bir kelime dağarcığı” kullanacağını, “hükumetin dilinin yumuşak olacağını” da belirtti.

SAĞ PARTİLER PROTESTO ETTİ

İtalya’da yeni koalisyon hükumeti güven oylaması aradığı sırada, meclis içinde ve dışında da protestolar vardı.

Lig Partisi lideri Matteo Salvini ile bir diğer aşırı sağcı “İtalya’nın Kardeşleri” partisi liderliğinde meclis binası önünde bir protesto gösterisi düzenlendi.

Gösteride erken seçime gitmek yerine yeni bir koalisyon kurulmasına tepki gösterildi.

Gösteriye katılanlar arasında “faşist selamı” verenlerin bulunduğu belirtildi.

Avrupa Konseyi görevden alınan belediye başkanlarının durumunu görüşecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder