9 Ekim 2019 Çarşamba

24 saat içinde operasyon başlayacak

ABD’li yetkililere dayanarak Foreing Policy’de yayınlanan bilgiler ve Kürt kaynaklarına göre Türk Silahlı Kuvvetleri 24 saat içinde Suriye’ye operasyon başlatacak.

BOLD – Amerikan Forreing Policy dergisine konuşan ABD’li bir yetkili, Türkiye’nin ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ni bilgilendirdiğini ve 24 saat içinde Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye büyük bir saldırı başlatmasını beklediklerini söyledi.

Dergiye konuşan Kürt yetkililer de aynı bilgileri doğruladı.

Forreign Policy ayrıca, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), “Sınır hattındaki tüm göstergeler, saha bilgileri ve Türk devletinin yoğun askeri sevkiyatları, bölgenin Türk devleti ile ona bağlı çete gruplarının yoğun saldırısına maruz kalacağını gösteriyor” açıklamasını hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Türk ordusunun sınırı yakın zamanda Özgür Suriye Ordusu ile birlikte geçeceğini belirtti.

ABD HALA İKİ PARÇA

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye kararına sert tepki gösteren Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Twitter’dan Türk hükümetini hedef alan mesajlarını sürdürdü. Graham “Türk hükümetine sesleniyorum. Suriye’nin kuzeydoğusuna girmek için yeşil ışık yakılmadı. Bu konuda Kongre’de aşmamanız gereken bir kırmızı çizgi olarak görmeniz gereken her iki partinin de desteğini alan büyük bir itiraz var” diye yazdı.

Graham “Kürtlerin Yanında Dur” etiketiyle paylaştığı mesajında “Kırılgan bir ilişkiden geriye ne kaldıysa onu da yok etmek istiyorsanız, Suriye’de askeri bir işgal bu işi görür” ifadesini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder