12 Ekim 2019 Cumartesi

Vatandaş yüzde 9.26 enflasyona inanmıyor

İYİ Partili Dursun Ataş, geçen yıl eylül ayında enflasyonu yüzde 24.52 olarak açıklayan TÜİK’te başkanın değiştirildiğini ve bundan sonra enflasyonun sürekli düştüğünü belirtti. “TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine kimse inanıyor” dedi.

BOLD – İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine kimsenin inanmadığını söyledi.

Bir yıl önce eylül ayı tüketici enflasyonunun yüzde 6.30, yıllık ise yüzde 24.52 olarak açıklandığını anımsatan Ataş, “Enflasyonu hesaplayan birimin başındaki TÜİK Başkan Yardımcısı görevinden alındı, TÜİK’in başına da Yinal Yağan atandı. Bu kişi çok başarılı olmuş ki enflasyonu sürekli düşürüyor. Çarşıya pazara çıkın gerçek enflasyonu görün, mutfakta yangın var, tencere kaynamıyor” diye konuştu.

İYİ Parti, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamına halkın inanmadığını belirterek TBMM’ye araştırma önergesi vermişti.

AKP OYLARI İLE REDDEDİLDİ

AKP oyları ile reddedilen önergede, “Çaya yüzde 30, elektriğe yüzde 50, doğal gaza yüzde 35, köprü geçişlerine yüzde 20, şekere yüzde 16, sigaraya yüzde 50, öğrenci yurtlarına yüzde 20, akaryakıt ve temel gıdalara zam üstüne zam gelirken nasıl oluyor da enflasyon düşüyor, 9.26 oran nasıl çıkıyor” diye sorulmuştu.

“DEVLET KURUMLARINA GÜVEN KALMADI”

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da, TÜİK başta olmak üzere devletin kurumlarına güven kalmadığını dile getirdi.

AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez ise TÜİK’in daha önce açıkladığı rakamların doğru kabul edildiğini hatırlatarak, “Devlet kurumlarını şaibe altında bırakmayalım. Enflasyon yüzde 20 çıkınca TÜİK’i güvenilir buluyorsunuz, yüzde 9’a düşünce TÜİK güvenilmez oluyor” ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı ekonomisi: Artık köprü ve otoyol yok, savaş var!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder