9 Ekim 2019 Çarşamba

Meslek gruplarından KDV indirim talebi

Cumhurbaşkanı Kararı’yla bazı avukatlık hizmetlerinde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Diğer meslek grupları da bu indirimin kendileri için de uygulanmasını talep ediyor.

BOLD – MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Cumhurbaşkanı Kararı’yla bazı avukatlık hizmetlerinde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirildiğini hatırlatarak, bu uygulamanın diğer meslek grupları tarafından da talep edildiğini kaydetti.

MALİ MÜŞAVİRLER GÖNÜLLÜ MEMUR GİBİ

Hazine ve Maliye Bakanlığına iletilmek üzere Meclis Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Fendoğlu, devletin vergi gelirlerinin toplanmasında ve mali politikaların tabana yayılmasında, uygulanmasında en önemli, en ağır görevleri yerine getiren mali müşavirlerin devletin gönüllü memurları ve müfettişleri olduğunu ifade etti.

DİĞER MESLEK GRUPLARI DA İNDİRİM BEKLİYOR

2 Ekim 2019 tarih ve 1594 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla bazı avukatlık hizmetlerinde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirildiğini hatırlatan Fendoğlu, “Yıllardır serbest muhasebeci mali müşavirlerin talebi yüzde 18’lik KDV oranının düşürülmesidir. Bu uygulama sadece avukatlık mesleğinde değil, diğer tüm meslek gruplarında da KDV oranının uygulanabilir, makul seviyeye indirilmesi ve tahsisat esasına bağlanarak meslek grupları arasındaki ayrımcılığın ortadan kaldırılması tüm mali müşavirlerimizin ve diğer meslek gruplarının isteği ve beklentisidir” dedi.

 

Trump, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonunu değerlendirdi: Kötü bir fikir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder