9 Ekim 2019 Çarşamba

Natali Avazyan’ın gözaltındaki ikinci günü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alınan Natali Avazyan, geceyi emniyette geçirdi.

BOLD – İnsan Hakları aktivisti Arlet Natalia Avazyan, Twitter’dan tarihi fotoğraflar paylaşmasıyla biliniyor. Arşivden çok sayıda bilinmeyen fotoğraf paylaşan Avazyan’ın son paylaştığı fotoğraf da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesi ile ilgiliydi.

Avazyan, 1988 yılında çekilmiş, Çavuşoğlu ailesine ait fotoğrafı ”1988 Mevlüt Çavuşoğlu Ailesi. Bakan Çavuşoğlu’nun babasının lakabı HIRSIZ kürt Osman Erzurum Horasandan sürgünle gitmişler” notuyla paylaştı.

TAKİP EDİYORUM

Avazyan’ın paylaşımı, Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesini kızdırdı. Bakan ve ailesinin şikayeti üzerine, insan hakları savunucusu Arlet Natalia Avazyan gözaltına alındı. Gözaltı haberini duyuran CHP Milletvekili Sezgin Tannrıkulu, “Sevgili Natali Avazyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınmıştır. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşılamadığı için de geceyi polis merkezinde geçirecek. Takip ediyorum” dedi.

Haberin ardından sosyal medyada da etkin olan aktivistin takipçileri, ‘Natalia Avazyan Yalnız değildi’ etiketi ile Avazyan’a destek oldu.

Avazyan hala gözaltında…

Haberal’dan Yiğit Bulut’a ‘hesaplı’ cevap

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder