10 Ekim 2019 Perşembe

Ankara Gar katliamının yıl dönümünde ‘Savaşa hayır’ sloganına yasak

Türkiye’de yaşanan en büyük terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için toplanan kalabalık, Fırat’ın doğusuna yapılan harekatı protesto etmek isteyince polis müdahale etti.

BOLD – 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası Türkiye’yi kana bulayan olayları protesto etmek için, Emek-Barış ve Demokrasi talebiyle Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa IŞİD’ın üstlendiği bir bombalı saldırı düzenlendi. 10 Ekim’deki saldırıda, barış için toplanan 102 kişi can verdi. anmak için, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarında aralarında bulunduğu yüzlerce kişi Ankara Garına yürüdü.

YÜRÜYÜŞE İZİN VERDİ

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu kalabalık, saldırının yıl dönümünde Fırat’ın Doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatını protesto etmek istedi. Atılan sloganları uygun bulmayan güvenlik güçleri, kalabalığa önce müdahale etti. Toplanan kalabalığın anma alanına yürüyüşünü engelleyen polis, daha sonra sendika yetkilileriyle konuşarak yürüyüşe izin verdi.

CHP’YE DE TEPKİ VARDI

Polisin yolu açmasının ardından, 10 Ekim katliamının anmasında yılında yüzlerce kişi Ankara Garına doğru yürüyüşe geçti. Katliamı lanetleyen kalabalık “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganı attı. Anmada, Suriye’nin kuzeyine yapılan operasyona sessiz kaldıkları öne sürülen CHP’li vekillere de tepki vardı.

Özbek gazeteciden yeni iddia: Nadira kaçmaya çalışırken dövülerek eve geri getirildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder