9 Ekim 2019 Çarşamba

Uluyan MHP’li, “Savaşa zenginlerin ve vekillerin de oğlu gitsin” diyenleri fitnecilikle suçladı

Suriye’ye operasyonuyla ilgili “Önce Bedelliler gitsin, zengin ve vekil çocukları hemen askere alınsın” eleştirileri için “Şerefsiz bir soğutma taktiğidir” diyen Cemal Enginyurt, fitne uyarısı yaptı!

BOLD – Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Fırat’ın doğusuna yapılan askeri harekat ile ilgili, sosyal medyadan gelen eleştirilere cevap verdi. Sosyal medya kullanıcılarının, savaş eleştirilerini soğutma taktiği olarak niteleyen Enginyurt, zenginlerin ve milletvekili çocuklarının askere alınması teklifini de fitne ateşi olduğunu söyledi.

FİTNEYE DİKKAT

Cemal Enginyurt’un paylaşımı şöyle: ”Türk ordusu, Fırat’ın doğusuna girecek denildi, fitne ateşi yandı. Önce bedelliler gitsin, zengin ve vekil çocukları hemen askere alınsın. Bu şerefsiz bir soğutma taktiği. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Güneydoğu’da savaşmaktan çekinmemiş vatan evlatlarına operasyon başladı. Fitneye dikkat.”

ASKERDEN TEPKİ

Hakkari’den Soner Köse isimli bir asker, MHP’li Cemal Enginyurt’un sosyal medyadaki harekata ilişkin paylaşımlarına “Nedense çoğunuzun çocuğu katılmıyor. Şemdinli’den selamlar sayın vekilim” yorumunda bulundu. Köse’nin yorumu Enginyurt’u kızdırdı. Köse’ye küfür eden Enginyurt, daha sonra ‘yanlış anlama’ var diyerek sözlerini geri aldı.

Bloomberg “Türk askeri Suriye’ye girdi” dedi, Hulusi Akar hazırlıkların sürdüğünü söyledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder