9 Ekim 2019 Çarşamba

Suriye’deki Kürtler, Türkiye’ye karşı ‘genel seferberlik’ ilan etti

Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Kürt gruplar, Türkiye’nin yaklaşan operasyonu dolayısıyla bölgede “genel seferberlik” ilan ettiklerini açıkladılar.

BOLD – “Kuzey ve Doğu Suriye Otonom Yönetimi” olarak bilinen Kürt yönetimi seferberliğin özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelerde ilan edildiği açıklandı.

Kürt yönetimi, uluslararası topluma da bir çağrı yaparak sorumluluklarını yerine getirmeye ve insani bir felaketi önlemeye çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Otonom Yönetimi’nden yapılan açıklamada, “Bütün halkımızı, bütün etnik grupları Türkiye sınırına doğru hareket etmeye ve bu hassas tarihi zamanda Türkiye’ye karşı direniş hareketleri göstermeye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada seferberliğin 3 gün süreceği belirtildi.

RAKKA’DA İŞİD SDG’YE SALDIRI

Bu arada Rakka’da İŞİD militanlarının çoğunluğunu PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerine saldırı düzenlediği açıklandı.

Mart ayında Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrol altına aldığı IŞİD’in eski başkenti Rakka’da gerçekleşen saldırıda 3 intihar bombacısının kullanıldığı açıklandı. İntihar bombacılarının, önce SDG ile çatışmaya girdiği ve ardından üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirdikleri belirtildi.

Saldırıda ölü veya yaralı sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

24 saat içinde operasyon başlayacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder