10 Ekim 2019 Perşembe

ABD’li Senatör Graham’dan ağır sözler: Erdoğan ve insanlık aynı cümlede yer alamaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ABD’li Senatör Lindsey Graham, Erdoğan hakkında Twitter üzerinden ağır ifadeler kullandı.

BOLD -Senatör Lindsey Graham AKP’li Cumhurbaşkanı için, “Erdoğan ve insanlık aynı cümlede yer alamaz. En kötüsü daha gelmedi” ifadelerini kullandı.

Trump’la aynı partiden olan Senatör Lindsey Graham, ABD Senatosu’nda çoğu zaman Trump’ın sözcüsü gibi davranıyor ve başkana oldukça yakın bir isim olarak biliniyor.

Senatör Graham, aynı zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da çok yakın bir isim olarak biliniyor.

Sık sık Türkiye’yi ziyaret ederek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Lindsey Graham, Fazıl Say konserini de Erdoğan’la birlikte izlemişti. ABD’li Senatör Graham, Erdoğan’la son görüşmesini Eylül ayı sonunda BM Genel Kurul çalışamaları sırasında New York’ta gerçekleştirmişlerdi.

ERDOĞAN VE TRUMP’LA KÖPRÜLERİ ATTI

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri harekata ışık yakmasının ardından Senatör  Lindsey Graham bir anda dostları Trump ve Erdoğan’la köprüleri arttı.

ABD’de Trump’a muhalif açıklamalar yapmaya başlayan Senatör Lindsey Graham, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’nin Suriye operasyonuna muhalefetin en önde gelen ismi oldu.

ERDOĞAN KARŞITI CEPHEYE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Türkiye’nin Suriye’ye girmesi durumunda Türkiye’ye en ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini belirten Senatör Graham, operasyonun başlamasının ardından ABD Senatosu’nda Demokrat Senatör Chris Van Hollen ile birlikte Türkiye’ye karşı çok ağır bir yaptırım tasarısının hazırlanmasına öncülük etti.

EN KÖTÜSÜ DAHA GELMEDİ

Senatör Lindsey Graham son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı için, “Erdoğan ve insanlık aynı cümlede yer alamaz. En kötüsü daha gelmedi” ifadelerini kullandı.

 

Trump’tan eleştirilere tuhaf savunma: ‘Kürtler Normandiya çıkarmasında bize yardım etmedi’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder