12 Ekim 2019 Cumartesi

AKP Çin ile yakınlaşırken Doğu Türkistan’ı gözden çıkardı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Meclisi Başkan Vekili Dongming Wang ile görüştü. Görüşmede Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı muameleler gündeme gelmedi.

BOLD – TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık Konulu Üçüncü Parlamento Başkanları Toplantısı” çerçevesinde, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Meclisi Başkan Vekili Dongming Wang ile görüştü

ASKERİ OPERASYON DIŞINDA SEÇENEK KALMADI

TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop görüşmede Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği “Barış Pınarı” operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şentop, bazı batılı ülkelerin terörle mücadele konusunda uyguladığı çifte standarda dikkat çekerken Türkiye’nin, sorunun çözümü için askeri operasyon dışında her türlü seçeneği samimiyet ve sabırla denediğini, ancak netice alamadığını vurguladı.

UYGURLAR GÜNDEME GELMEDİ

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Meclisi Başkan Vekili Dongming Wang ile baş başa gerçekleşen görüşmede Doğu Türkistan’da kamplarda eziyet gördüğü belgelenen Uygurlar gündeme gelmedi.

Barış Pınarı’nda kim Türkiye’nin yanında, kim karşısında?

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder