9 Ekim 2019 Çarşamba

Vatandaş bal yerine bal aromalı şurup tüketiyormuş

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli gıdalarla ilgili denetim ve ifşa yapmayı bıraktı. AB ülkelerinde yasaklanan bal aromalı şurup tüketimi Türkiye’de arttı. AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz da isyan etti.

BOLD – AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, piyasada sahte ballar olduğuna dikkat çekerek, bal diye satılan bal aromalı ve yüksek glikozlu mısır şuruplarını insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti. Yavuz, AB ülkelerinde yasaklama ve kısıtlamalar olurken, Türkiye’de bal aromalı şurup tüketiminin arttığını belirtti.

ÜRETİCİ SAHTE BALLARDAN DERTLİ

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, TBMM’de Aydın, Adana, Hakkari, Eskişehir ve Kocaeli’nden gelen arıcılarla basın toplantısı düzenledi. Bal üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye’de, Aydın ve Muğla’nın kaliteli bal üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yavuz, “Yerinde yaptığımız tespitler şunu gösteriyor ki arıcı kardeşlerimizin en büyük sorunu piyasada yer alan sahte ballar” dedi.

BAL AROMALI ŞURUP TÜKETİMİ ARTTI

Sahte bal üretiminde en önemli etkenin, bal aromalı ve yüksek glikozlu mısır şurupları olduğunu vurgulayan Yavuz, bu şurupların, insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Son yıllarda mısır şurubuna karşı Avrupa Birliği ülkelerinde yasaklama ve kısıtlamalar olurken, Türkiye’de bal aromalı şurup tüketiminin arttığını aktaran Yavuz, “Arı, petek ve bal resimleriyle market raflarında yer alan sahte bal ürünleriyle tüketicilerimizin resmen algıları farklı yönetilmekte” dedi.

Doktor Rana: “Sınırdan bebeğimi valize koyup geçmek zorunda kaldım”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder