9 Ekim 2019 Çarşamba

İYİ Partili Türkkan uyardı: Ekonomi hızla çakılıyor

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, ekonominin iyi gittiği açıklamalarının aksine Türkiye ekonomisinin hızla dibe çakılmaya devam ettiğini kaydetti.

BOLD – İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, kurumların TÜİK’in enflasyon açıklamasını tanımayıp büyük zamlar yaptıklarını ifade etti. Türkkan ekonominin hızla dibe çakılmaya devam ettiğini kaydetti.

HÜKUMET HER GÜN ZAM HABERİ AÇIKLIYOR

Millet olarak zam haberleri alınmayan gün olmadığını belirten Türkkan, “Başta, paket üstüne paket açıklayarak ekonomimizin her fırsatta çok iyi gittiğini anlatan Sayın Albayrak olmak üzere, enflasyonu tek haneli rakamlarda gösteren TÜİK gibi kuruluşlara rağmen Hükûmet her gün zam haberi açıklamaya devam ediyor. Geçen hafta elektriğe ve LPG’ye gelen zamlardan sonra bu haftaya da yeni zamlarla uyandık” dedi.

BİZDEN UYARMASI, EKONOMİ ÇAKILIYOR

Kurumların TÜİK’in açıkladığı tek haneli enflasyon rakamını tanımadığını belirten Türkkan, “Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine; Devlet Demiryollarıysa tren biletlerine “TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamını tanımıyoruz” diye meydan okuyarak yüzde 20 zam yapmış; PTT, normal ve diğer gönderim bedellerini de yüzde 20 artırıldığını açıkladı. Zamların devamı gün geçtikçe artarak gelecek gibi gözüküyor. Hükûmet zamlara yaptığı artış hızı gibi, aynı hızda ekonomide dibe çakılmaya devam ediyor. Bizden uyarması, bizden söylemesi” dedi.

 

Trump, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonunu değerlendirdi: Kötü bir fikir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder