12 Ekim 2019 Cumartesi

Orhan Kural ‘Karanfil’e kızıp Sıla’yı mahkemeye verdi

Sigara ve alkolle mücadeleye hayatını adayan Prof. Dr. Orhan Kural, şarkıcı Sıla’nın ‘Karanfil’ şarkısı hakkında ‘sigarayı özendirdiği’ gerekçesiyle suç duyurusu bulundu.

BOLD – Prof. Dr. Orhan Kural, ‘Karanfil’ isimli parçası nedeniyle Sıla Gençoğlu’nu mahkemeye verdi. Kural, İstanbul başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda şarkıda “Bir sigara yak” ifadesinin 5 defa geçtiği vurguladı. Şarkının 15 milyondan fazla dinlendiğini belirten Kural, Sıla’nın gençler arasında sevildiği, hayranlarının ortaokul ve lise öğrenciler olduğu savundu.

ÇOK BÜYÜK MENFAATLER KARŞILIĞINDA…

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Beğenenlerden yüzde 5’inin bilinçaltına etkili olarak sigaraya başlamasına neden olması halinde kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı ortalama 750 bin civarında olacaktır. Bu kadar hassas olduğumuz bir konuda neden bir sanatçı baştan sona ‘Bir sigara yak’ desin? Bunu 15 milyon kişi izlemiş, çoğu genç bunların. Kafalarına sigarayı yerleştiriyor. Zaman içinde çocuk, merakla sigaraya başlıyor. Bunlar çok büyük menfaatler karşılığında yapılıyor.”

Doktor anne, hakim baba karşısında adalet arıyor: Adli Tıp raporuna rağmen, çocuğun velayeti istismarcı babaya verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder