12 Ekim 2019 Cumartesi

A Milli Takım 2020 biletinin yarısını cebine koydu

EURO 2020 yolunda Arnavutluk engelini son dakikalarda aşan Türkiye zor da olsa maçı kazandı. Yorumcular futbolu yetersiz, galibiyeti çok değerli buldu. 2020 yolunun açık olduğu vurgulandı.

BOLD – A Milli Takım Arnavutluk’u 90’da bulduğu golle 1-0 mağlup ederek 18 puanla zirvedeki yerini korudu. EURO 2020 yolunda çok önemli bir galibiyet alarak H Grubu’nda liderliğini devam ettirdi. Cenk Tosun’un attığı golle finaller için bir adım daha Ay-Yıldızlı ekip oynadığı oyunla tat vermese de sonuç itibariyle istediğini aldı. Yorumcular oyunun çok tatmin edici olmamasını eleştirdi. Maç ile ilgili değerlendirmeler şöyle:

BİLETİN YARISINI KOYDULAR CEBE

UĞUR MELEKE: Arnavutluk’la iç sahada oynuyoruz, ilk hücumcuyu oyuna 80’de soktuk! Çalhanoğlu neredeyse tüm pozisyonlarımızı yanlış kararlarıyla yok etti: 11’de vurması gereken yerde vurmadı. 35’te kontra atakta Umut’a pası vermedi, cılız bir şut attı. 65’te en net pozisyonumuzda pası Burak’ın arkasına attı. Ama 90 dakika sahada kaldı. Bu kadar kötünün olduğu bir günde sonucu da kötü Arnavut savunması belirledi neyse ki. Merih-Zeki’yle beraber takımın en isteklileri Cenk ve Burak’a gönülden tebrikler, son dakika baskısıyla yarattıkları golle, Euro 2020 biletinin yarısını koydular cebe.

BUNLAR KAÇTIYSA GOLÜ BİZ ATARIZ

ÖMER ÜRÜNDÜL: Düşünebiliyor musunuz iki takımın da kazanmak zorunda olduğu bir maç ve 70 dakika iki takımın da tek bir pozisyonu yok. Bir hayli ilginç bir durum. Son 20 dakikada ise neler olacağını önceden tahmin ettim. Hatta beraber izlediğim yakın dostuma ‘Son bölümde Arnavutluk pozisyonlar bulur’ dedim. Çünkü hem yorulmuştuk hem üretemiyorduk hem de mecburen riskler artmıştı. Nitekim son 20 dakikada üç net gol pozisyonu oluştu ama atamadılar. Bu sefer de yine arkadaşım dedi ki; ‘Bunlar kaçtıysa golü biz atarız’ ve nitekim de bir mucizeyi son dakikada gerçekleştirdik.

TOP KALEYE GİDENE KADAR ÖMÜR GİTTİ

TÜMER METİN: Golde Cenk’in kafasından sonra top kaleye gidene kadar ömrümüzden ömür gitti. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu akşamın tadını çıkarsınlar. Mehmetçiğimize de moral olmuştur. Oyun son 30’da çözüldü. Arnavutluk 4 pozisyon buldu. Mert ve Merih’in harika müdahalelerine tanık olduk. Cenk kafayı vurmadan önce 1 puan iyi diye düşünmeye başlamıştık. Bu akşam galibiyeti hak edecek oyunu oynadık mı? Bundan daha iyi oynadığımız maçlar vardı.

KORKUYA DAYALI LİDERLİK

İLKER YASİN: Şenol Güneş, dün sıradan Arnavutluk önünde kan ter içinde kaldı ve Andorra’dan sonra 90’da kendisinin de inanamadığı bir galibiyeti kazandı. 76’da 82 ve 87. dakikalarda Arnavut futbolcu mutlak golle karşı karşıya kaldığı pozisyonları değerlendirse, Şenol Güneş’in söyleyecek fazla bir şeyi olmayacaktı. Korkuya dayalı liderlik, kaçınma ve mutlak itaat doğurduğu için yaratıcılığı harekete geçiremez. Ve sinerjiyi doğuramaz. Biz belki 2020 finallerine gideriz ama dünkü korkuya dayalı oyun anlayışıyla yerimizde saymaya devam ederiz.

İMDADIMIZA ARNAVUT SAVUNMASI YETİŞTİ

ŞANSAL BÜYÜKA: İmdadımızı Arnavut savunması yetişti. İsmaili ile İtalyan liginin enaz gol yiyen kalecilerinden biri olan Strakosha birbirlerine girip topu kaybedince Cenk‘in boş kaleye kafa vuruşu, son dakika golü olarak ağlara gitti, biz de heralde bu golle finallere gittik. Çok uğraştık çok… Arnavutların inadını kırmak için özellikle ikinci yarıda çok uğraştık. Neyse bizim kıramadığımız inadı kendileri kırdı. Ama kim ne derse desin hak ettiğimiz bir maçtı. Şu da unutulmasın; Önceki yıllarda son dakika golleriyle çok yıkıldık, çok hayal kırıklıkları yaşadık. Şimdi son dakika golleriyle kazanıyoruz. Ne güzel; demek ki maçı son dakikaya kadar bırakmıyor, mücadele ediyoruz. Bize böyle takım lazım.

OYUNDAN KOPMAYIP KAZANDILAR

REHA KAPSAL: Yalnız milli takımın bu oyunu, oyuncular tamlamasından değil, oyun esas tamlaması ile saha içindeki kalite farkını da ortaya çıkaracaktır. Nitekim fizik kalitesi yüksek Arnavut Milli Takımı’na karşı, oyuncu kalitesi yüksek milli takımımızın, bunu saha içindeki oyunuyla da farklı seviyeye çekmesi gerekir. Milli takım oyuncularımızın, galip geleceğine inanarak, son dakikalara kadar Andorra maçı gibi bu maçta da oyundan kopmayıp kazanmaları alkışı fazlasıyla hak ediyor.

HOCANIN PLANININ TUTTUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

AYHAN AKMAN: Mert ve Merih, maçı bizim adımıza çeviren en önemli iki oyuncuydu. Çağlar da sonradan girdikten sonra önemli katkılar yaptı. Merih maçın kahramanıydı. Maçın son bölümünde rakip hızlı hücuma çıktığı pozisyonda sarı kartlı olmasına rağmen topu kaptı. Bu galibiyet gerçekten çok kıymetli. Bizim Türkiye olarak o turnuvalarda olmamız lazım. Bu üç puanı ülke olarak hak ediyorduk. İlk etapta çok temkinliydik. Sonrasında hocanın yaptığı değişiklikler, maçı kazanma adına oldu. Pozisyon verdik ama biz de pozisyonlara girdik. Hocanın planının tuttuğunu düşünüyorum.

Türkiye ve Fransa kazandı; H Grubu’nda son puan durumu ve kalan maçlar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder