10 Ekim 2019 Perşembe

Süleyman Soylu “IŞİD saldırısı olur mu” sorusunu gülerek yanıtladı: “Birşey olmaz merak etmeyin”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye harekatının konuşulduğu canlı yayında IŞİD sorusunu gülerek yanıtladı. Soylu, “Bir şey olmaz merak etmeyin. Dünyanın bunlardan ödü kopuyor. Sakin olalım, rahat olalım” dedi.

BOLD CNN Türk’te Suriye harekatının konuşulduğu canlı yayında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Soylu, “DEAŞ’tan askerlerimize saldırı olur mu” sorusunu gülerek yanıtladı. Soylu, “Birşey olmaz merak etmeyin.(DEAŞ’ın bir hücresi ele geçirilirse ne yapılacak) Dünyanın bunlardan ödü kopuyor, bizle beraber ittifak etmelerinden başka çıkar yolları söz konusu değil, sakin olalım, rahat olalım” açıklamasında bulundu.

Harekat bölgesindeki 70 bin IŞİD militanının olduğu iddialarını yalanlayan Soylu, şunları söyledi:

“Bu sayılar tamamen yanlış, kafa karıştırmak için ortaya atılıyor. DEAŞ sürekli tehdit ediyor, “vur kaç yapacağız, turizme, tesislere, ekonomiye küçük gruplarla saldırı yapacağız.” Sonra bir bakıyoruz aynı dönemlerde PKK/PYD de aynı tehditleri savuruyor. Bu akıl, bundan iki gün önce tweet atıp ‘Ekonomik olarak mahvettim, bir daha mahvederim’ demedi mi ? Operasyon bölgesine gelirsek, DEAŞ’ın harekatın yapıldığı yerde hiçbir etkinliği yok. Bunu NATO da açıkladı zaten. Sadece oradaki cezaevinde sayıları asla 70 bin olmayan bir grup var.”

KADİROVA ÖLDÜRÜLDÜ MÜ: HEPSİ YALAN

AKP’li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Nadira Kadirova hakkındaki soruşturmayla ilgili de konuşan Soylu, “Hepimizin evinde çalışan insanlar olabilir. Mesela benim var. Böyle bir işle karşı karşıya kalacağım diye ödüm patlıyor şu anda” dedi.

Soylu’nun, Kadirova’nın şüpheli ölümüyle ilgili iddialara ‘hepsi yalan’ diyerek, AKP’li Ünal’ı korumaya çalışması dikkat çekti. Soylu, şunları söyledi: “Ben bu olayı öğrenir öğrenmez konuyu takipteyim. Olaydan 5 dakika sonra bilgim oldu ve Ankara Emniyet Müdürünü hemen oraya gönderdim. Müdür, 9 dakika içinde oradaydı, ardından 112 geldi. Kilitli kapıyı açtılar. Deniyor ki “intihar etmedi, öldürüldü”. Bunların hepsi yalan. Bütün mesele bir vekilin ismi üzerinden yürütülüyor. Bu adalet duygusunun ötesinde vicdani ve insani de bir sorumluluktur. Bütün adli olaylarda ne yapılıyorsa tümü aynen gerçekleşti. Başsavcılık, emniyet açıklamalar yaptı. Otopsi de yapıldı, swap analizleri de alındı. Bu tip olaylarda medyanın bir kısmı bir sonuç elde edebilmek için acılı aileleri sıkıştırır. Benim gördüğüm Kadirova ailesi bu duyguyla açıklama yapıyor. İnanın, şu anda tüm yasal süreçler olması gerektiği gibi ilerliyor.”

HDP Eşbaşkanlarına Barış Pınarı soruşturması

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder