11 Ekim 2019 Cuma

Fransız Bakan: Avrupa Birliği toplantısında Türkiye’ye yaptırımlar görüşülecek

Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanı Amelie de Montchalin, gelecek haftaki AB toplantısında Türkiye’ye yaptırımların görüşüleceğini açıkladı. Harekat dolayısıyla Türk Büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı’na çağıran Fransa, ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonu da acil toplantıya çağırdı.

BOLD Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanı Amelie de Montchalin, “Siviller, özgür Suriye güçleri ve bölgenin istikrarı için şok edici koşullarla karşı karşıyken aciz bir şekilde bekleyemeyiz. Yaptırım konusu Avrupa Konseyinde görüşülecek. Açıkçası yaptırımlar masada” dedi.

Bir Fransız radyosuna Türkiye’nin düzenlediği harekatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Montchalin, gelecek hafta düzenlenecek AB zirvesinde Türkiye’ye yönelik yatırımların masaya yatırılacağını söyledi.

TÜRK BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Fransa, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı bilgi almak ve Avrupa’nın tavrını doğrudan anlatmak için, Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Dışişleri Genel Sekreterliğinin çağırdığı Hakkı Musa’ya, Fransa’nın ve AB’li müttefiklerinin çekinceleri aktarıldı.

Dışişleri diplomatlarının Büyükelçi Hakkı Musa’ya, “Bu tek taraflı girişimi kınıyoruz. Bölgenin ve bizim güvenliğimizi tehdit eden bu operasyonu derhal durdurun. Bu operasyon IŞİD ile mücadeleyi de zayıflatır. Ayrıca sivil kayıpları da artırır. Operasyonun kapsam ve süresini de bilmiyoruz. Bu da endişe verici bir durum” dediği belirtildi.

IŞİD’LE MÜCADELE KOALİSYONUNU TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, IŞİD’e karşı ABD yönetiminde oluşturulan koalisyona katılan ve aralarında ABD ile Türkiye’nin de olduğu 30 ülkeyi acil toplantıya çağırdıklarını da duyurdu.

Fransız Bakan, “Bu uluslararası koalisyon toplanmalı, çünkü ortada yeni bir durum söz konusu. Herkes masaya gelsin ve kendi sorumluluğunu alsın. Ne yapmak istediğini açıkça anlatsın. Çünkü IŞİD’e karşı savaşın yeniden başlaması riski var. Çünkü IŞİD ortaya çıkmak için sadece bu fırsatı bekliyor” dedi.

NATO Üyesi Norveç, Türkiye’ye silah satışını askıya aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder