8 Ekim 2019 Salı

Netflix “Avlu”yu 18 Ekim’de açıyor

Star TV’de yayınlanan ilk iki sezonuyla beğeni toplayan “Avlu” dizisi yoluna Netflix’te devam edecek. Dizi hakkında RTÜK’e çok sayıda şikayet yapılmıştı.

BOLD – Dünya genelinde TV’den platforma birçok diziyi devşiren Netflix’in bu uygulamasının Türkiye’deki ilk örneği Avlu dizisi oldu. Netflix dizinin 3. sezonunun 18 Ekim’de başlayacağını duyurdu.

Avlu’nun baş rollerinde son yılların dikkat çeken iki oyuncusu Demet Evgar ve Ceren Moray yer alıyor

RTÜK AYARI OLACAK MI?

Avlu’nun başrol oyuncusu Demet Evgar, yapımın Netflix’e geçtiğini dört ay önce duyurmuştu. O dönemde yapılan yorumlarda diziyle ilgili olarak RTÜK’e çok fazla şikayet gitmesinin bu transferde etkili olduğu dile getirilmişti. Dijital platformlara da RTÜK denetimi getirilmesiyle dizide daha önce şikayete konu olan türden sahnelerin olup olmayacağı merak ediliyor.

NETFLİX İÇİN BİR İLK: THE YARD

Netflix daha önce Black Mirror, La Casa de Papel ve konusu Avlu’yla büyük benzerlik gösteren The Orange is the New Black gibi birçok yapımı başka TV’lerden transfer ederek bünyesine katmıştı. Ancak, bu yapımlar için “Netflix Original” ifadesi kullanılmamıştı. Demet Evgar, Ceren Moray, Selen Seyven, Sinan Albayrak gibi önemli oyunculara yurt dışında tanınma fırsatı verecek olan Avlu ise “Netflix Original” etiketiyle The Yard ismiyle yayınlanacak.

Böylece Netflix ilk defa kendi bünyesinde başlamayan bir dizi için bu tanımı kullanmış oldu. 18 Ekim’de başlayacak olan 3. sezon hem alt yazılı hem de İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Portekizce dillerinde dublajlanarak dünya pazarına sunulacak.

Ünlü baklavacı Seyitoğlu’na tüm suçlamalardan beraat

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder