10 Ekim 2019 Perşembe

Trump’tan eleştirilere tuhaf savunma: ‘Kürtler Normandiya çıkarmasında bize yardım etmedi’

Türkiye’nin Suriye’deki operasyonu yüzünden, Amerikan kamuoyunda tepki toplayan Trump, kendini ”Kürtler bize İkinci Dünya Savaşı’nda, örneğin Normandiya’da yardım etmediler” diyerek savundu.

BOLD – Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na izin verdiği gerekçesiyle kendi partisi dahil hemen her kesimden tepki alan ABD Başkanı Donald Trump, Kürtlerin 2. Dünya Savaşında Amerika’ya yardım etmediğini söyledi. Trump’ın Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada “Kürtler kendi toprakları için savaşıyor. Bize İkinci Dünya Savaşı’nda yardım etmediler. Örneğin Normandiya’da bize yardım etmediler. Başka birçok savaştan da bahsediliyor. Bize ancak kendi toprakları için yardım ettiler. Bu farklı bir şey” dedi.

“PKK BİZİM İÇİN ÇALIŞTI”

Trump, sözlerinin devamında “Kaldı ki biz Kürtlere, mühimmat olsun, silah olsun, para olsun yardım etmek için çok büyük meblağlar harcadık. Bununla birlikte Kürtleri seviyoruz. Kürtler arasında farklı yapılar var. Örneğin PKK. Onlar zor bir grup ama bizim için çalıştılar. Onlar toprakları için savaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

AMERİKA’DA GÜNDEM OLDU

Amerikalı gazeteci Jamie Dupree, Trump’ın sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Amerikalılar, ilgi gösterdiği paylaşım ‘Normandiya’ Twitter’da ülke gündemindeki yerini aldı. Yapılan paylaşımlarda ABD Başkanı Trump’ın sözlerine alaycı yorumlar yapıldı. Bazı Amerikalılar, Kürtlerin Amerikan İç Savaşı zamanında da Amerikalılara yarım etmediğini söyleyerek Trump’ın açıklamalarıyla alay etti.

Ankara Gar katliamının yıl dönümünde ‘Savaşa hayır’ sloganına yasak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder