10 Ekim 2019 Perşembe

ABD’nin başkentinde ‘tutsak bebekler’ ve ‘düşünce mahkumları’ için sokak sokak gezdiler

Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklar, ABD’nin başkenti Washington DC’de protesto edildi. Türkiye’deki cadı avı kapsamında hapse atılan 30 binden fazla düşünce mahkumu ve anneleriyle birlikte cezaevinde tutulan 864 bebek için hazırlanan araçlar sokaklarda dolaştı.

BOLD – Aralarında Advocates of Silenced Turkey (AST) ve Free Prisoners of Conscience gibi platformların bulunduğu insan hakları dernekleri, BM Genel Kurulu sırasında New York’ta düzenledikleri gösterinin bir benzerini Washington’da gerçekleştirdi.

Başkent sokaklarında dolaşan yüze yakın araç, Türkiye’deki insan hakları ihlallerini protesto etti. Araçlar, üzerlerinde mahkum bebeklerin mağduriyetini anlatan dövizlerle Beyaz Saray, Kongre ve Senato’nun yanı sıra Washington’da bulunan önemli düşünce kuruluşları ve elçiliklerin bulunduğu sokaklarda dolaştı.

MAĞDURLARIN HAKLARI SAVUNULDU

Gösteri ABD saatiyle 11.00’de başladı. Aralarında kamyonların da bulunduğu araçlar Georgetown semtinden Washington’a giriş yaptı. Dışişleri Bakanlığı ve George Washington Üniversitesi’nin bulunduğu bölgeleri gezdikten sonra başkentin sembollerinden Ulusal Anıt civarında dolaşan göstericiler, buradan Kongre, Senato ve Beyaz Saray’ın bulunduğu bölgeye geçti.

Araçların üzerindeki dövizlerde Türkiye’deki cadı avı kapsamında hapse atılan 30 binden fazla düşünce mahkumu ile anneleriyle birlikte cezaevinde tutulan 864 bebeğin yaşadığı mağduriyet vurgulandı. İşkence mağdurları ve tutuklu gazetecilerin durumları da gösteri aracılığıyla başkent Washington’a taşıdı .

Gösteri, Türkiye Büyükelçiliği önündeki geçişle son buldu. Aktivistler yaşanan hukuksuzlukları Büyükelçilik önünde araçlarının kornalarını çalarak protesto etti.

BÜYÜK DESTEK

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen gösteri sosyal medyada da büyük yankı yaptı. #FreePrisonersOfConscience etiketi Türkiye’deki TT listesinde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

Türkiye İnterpol Pasaport iptal listelerini güncelledi kontrol etmeden uçmayın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder