14 Aralık 2019 Cumartesi

AKP’den 1 ayda 57 bin kişi istifa etti

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu partisini kurdu, eski bakanlardan Ali Babacan’ın ise yakında partisini kurması bekleniyor. AKP’den kopan bu gruplarla birlikte AKP’den istifalar hızlandı. Son bir ayda AKP’den 57 bin kişi istifa etti.

BOLD – Türkiye’de 17 yıldır iktidar olan ve binlerce üyesi olan AKP’de istifa krizi devam ediyor. 1 ayda AKP’den istifa edenlerin sayısının 57 bin kişi olduğu belirtildi. 4 ayda AKP’den 114 binlik bir düşüş olurken, CHP ve İYİ Parti ise 30 binden fazla yeni üye kazandı.

SON AYDA İSTİFALAR HIZLANDI

Ekonomik kriz başta olmak üzere birçok sorunla tepki çeken AKP iktidarının üye kaybı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın partiden istifası sonrası iyice hızlandı. Eylül-Kasım ayları arası 57 bin kişinin ayrıldığı AKP’nin üye sayısı, son 4 ayda 114 binlik bir düşüş gösterdi. CHP ve İYİ Parti ise 4 ayda 30 binden fazla yeni üye kazandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre, 1 Temmuz-6 Eylül arası 56 bin 260 üyenin istifa ettiği AKP’den 6 Eylül-22 Kasım arası 57 bin 856 üye ayrıldı.

 

Almanya kaç mültecinin dosyasının MİT’in eline geçtiği sorusuna cevap arıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder