13 Aralık 2019 Cuma

Zarar eden TRT faturayı zorla emekli edilenlere kesti

Kurum dışına yaptırılan dizilere milyonluk bütçe veren ve geçen yıl 92 milyon lira zarar eden TRT, zararın nedeni olarak kurumdan zorla emekli edilen bin 786 kişiye ödenen kıdem tazminatlarını gösterdi.

BOLD – TRT’nin 2018 yılı hesap bilgileri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı. Geçen yıl elektrik katkı payı, bandrol ve reklam olmak üzere toplam 2 milyar 657 milyon 5 bin lira gelir elde eden TRT, bu gelirine rağmen 2018’i 92,1 milyon TL zararla kapattı. Zararın gerekçesi olarak kurumdan emekli edilen bin 786 kişiye ödenen kıdem tazminatları gösterildi.

2.4 MİLYAR HALKIN CEBİNDEN ÇIKTI

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan Kamu İşletmeleri 2018 raporunda yer alan TRT ile ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı. TRT’nin onca gelire rağmen zarar etmesini kötü ve basiretsiz yönetime bağlayan Sertel, TRT’nin gelirinin yalnızca yüzde 10’unun reklamlardan, yüzde 90’ının ise halkın cebinden karşılandığını belirtti.

BANDROL GELİRİ 1,7 MİLYAR LİRA

TRT’nin gelirleri ile ilgili de bilgi paylaşan Sertel, “689,8 milyon TL’si elektrik katkı payı, 1 milyar 703 milyon lirası bandrol geliri, 264,7 milyon TL’si de reklam geliri olmak üzere TRT’nin 2018 yılı toplam geliri 2 milyar 657 milyon 5 bin lira olarak gerçekleşti. Eski parayla ifade etmek gerekirse 2 katrilyon 657 trilyonluk gelire rağmen TRT’nin brüt satışları 2 milyar 700 milyon olarak gerçekleşmiş ve 2018 yılı faaliyet zararı 92,1 milyon olmuştur” dedi.

BELLİ SAYIDAKİ YAPIMCI ZENGİN EDİLİYOR

TRT’den insanların zorla emekli edildiklerini hatırlatan Sertel, “Önce insanları bir anda emekliye zorlayacaksın sonra da ‘Bu nedenle zarar ettik’ diyeceksin. Soruyorum; bu nasıl bir yönetim anlayışı? TRT, kamu ve halkımız için adeta bir kara delik. Bu kara delik; belli sayıda kişi ve yapımcıyı zengin etmek uğruna ne verirsek yutuyor” dedi.

Baransu davasında eski eşi konuştu: Maalesef annem ihbar etmiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder