14 Aralık 2019 Cumartesi

Kadın milletvekillerinden Mecliste Las Tesis eylemi: ‘Çünkü kız kardeşlik bunu gerektirir’

Meclis Genel Kurulunda konuşan CHP’li kadın milletvekilleri, ‘Bu eylemi yapmak için dokunulmaz olmamız gereken tek ülke sayenizde Türkiye oldu’ diyerek Las Tesis eylemi gerçekleştirdi.

BOLD- Kadın cinayetleri ve taciz olaylarını protesto etmek amacıyla Şili’de başlayan ve tüm dünyada hızla yayılan ‘Las Tesis’ danslı protestosu geçen günlerde İstanbul ve Ankara’da da kadın dayanışma örgütlerince gerçekleştirilmek istenmişti. Protestocular polisin sert müdahalesiyle karşılaşmış bir çok kadın gözaltına alınmıştı. Artan tepkiler üzerine Süleyman Soylu, kadınlara, dans ettikleri için değil, ‘Katil ve Tecavüzcü Devlet’ sloganları attıkları için müdahale edildiğini savunmuştu.

SAYENİZDE YASAKLANAN TEK YER TÜRKİYE OLDU

Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Genel Kurulda söz alarak konuyu tekrar Meclis gündemine getirdi. Polis müdahalesini eleştiren Kadıgil, “Sayın İçişleri Bakanım, Şili’de başlayan ve dünyanın her yerinde kadına karşı şiddete dikkat çekmek için yapılan bir dans var: Las Tesis. Bu eylemi yapmak için dokunulmaz olmamız gereken tek ülke sayenizde Türkiye oldu. Şimdi kadın milletvekilleri olarak şiddet gören, öldürülen tüm kadınlar adına size iki çift lafımız olacak” diyerek CHP’li kadın milletvekilleriyle hazırladıkları Las Tesis eylemini başlattı. CHP’li kadınların başlattıkları protestoya HDP’li kadın vekiller de destek verdi.

ÇÜNKÜ KIZ KARDEŞLİK BUNU GEREKTİRİR

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Mecliste gerçekleştirdikleri eylemin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Kadıgil, ”Çünkü kız kardeşlik bunu gerektirir! İyi ki varsınız, iyi ki bu kadar cesursunuz, iyi ki tüm baskı ve engellemelere rağmen her yerdesiniz!” dedi. Milletvekili kadınların Meclisteki Las Tesis protestosuyla ilgili paylaşımlar:

Saadet’ten AKP’ye: “At, eşek eti ithalindeki amaç ne?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder