11 Aralık 2019 Çarşamba

MHP’li Enginyurt, vekile ‘çakar’ ayrıcalığını savundu: “Mafya babalarının da var”

MHP’li Cemal Enginyurt, vekillere çakar izninin verilmesini savunurken “Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var” dedi. İstanbul’da trafik açılsın, diye çakar kullandıklarını söyledi.

BOLD – TBMM’de son anda İçişleri torba yasasına eklenen bir maddeyle milletvekili araçlarına çakarlı geçiş üstünlüğü verildi. Vekillere verilen çakarlı araç kullanımı yetkisine kamuoyundan tepki gelirken MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan ilginç savunma geldi. MHP’li Enginyurt, milletvekillerine çakar iznini eleştirenlere “Çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik?” tepkisini gösterdi.

MAFYA BABALARININ DA ÇAKARLI ARABASI VAR

Enginyurt, şunları söyledi: “Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor” diye açıklama da bulunan Enginyurt, “Milletvekili yapmış olduğu siyasi görev dolayısıyla ister istemez muhalifleri tarafından her zaman saldırıya maruz kalabilir. Dolayısıyla devlet de kanunda böyle bir hakkı sunmuş, bunun kime ne rahatsızlığı var? Yani çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik, bir üstünlük mü kazandık?” dedi.

TRAFİK AÇILSIN DİYE KULLANIYORUZ

MHP’li Enginyurt, “Hiçbir milletvekili çakarını yakarak gitmiyor. Ben şehrimde çakarımı hiç kullanmadım şu ana kadar ihtiyaç halinde İstanbul’a gidersek, trafik açılsın diye çakar kullanıyoruz. Dolayısıyla bu çakarın bu kadar büyütülmesinde başka bir maksat arıyorum” açıklamasında bulundu.

AKP yanlısı makalesiz Rektör Hacısalihoğlu meğer Cumhuriyet Mitingleri’nde konuşmacıymış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder