10 Aralık 2019 Salı

Saray’dan Erdoğan’ın ‘Nobel alan terörist’ ifadelerine düzeltme: Orhan Pamuk’a yönelik değil

Tayyip Erdoğan’ın Nobel Ödülü hakkında “Türkiye’den de teröriste verdiler” sözleri için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan bu sözler “Orhan Pamuk’a yönelik değil” açıklaması geldi.

BOLD- Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte üniversitelilerle buluşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Son günlerin en tartışmalı konusu haline gelen Nobel Ödüllerine de değinen Erdoğan ödülün kendisi için bir anlam ifade etmediğini söyledi. Konuşmasında Türkiye’den ödül alanlara da değinen Erdoğan, “Bu akşam önemli bir toplantım var. O toplantıda özelikle bu konuya değineceğim. Bundan önceki ödüllerde de bunlara dikkat etmişlerdir. Mesela Türkiye’de teröriste ödül vermişlerdir. Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları gibi bunun tartışılacak bir yanı yok. İlmi olan bir hocamızdır. Eyvallah…” diye konuştu. Bir öğrencinin sorusu üzerine Erdoğan Nobel Ödülünü ‘almam’ dedi.

ORHAN PAMUK YORUMLARI YAPILDI

Nobel ödülü bugüne kadar Türkiye’den sadece, Kimya dalında Aziz Sancar ve Edebiyat dalında da Orhan Pamuk’a verilmişti. Erdoğan’ın sözlerinin ardından ‘terörist’ ifadesini Orhan Pamuk hakkında sarf ettiği yorumları yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

İKİYÜZLÜLÜĞE VURGU YAPMIŞTIR

Altun’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan “Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir” şeklindeki  ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir.Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir.Cumhurbaşkanımız burada esasen  Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır.”

Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunduğu Fransız Le Point dergisine ödül

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder