14 Aralık 2019 Cumartesi

VW’den Türkiye’de fabrika kurmaya yeni erteleme kararı

Volkswagen, Türkiye’de yeni fabrika kurma kararını bir kez daha erteledi. Volkswagen’in daha önce aralık ayında açıklayacağını bildirdiği yeni fabrika yeriyle ilgili nihai kararını şubat ayında alacağı öğrenildi.

BOLD – Almanya’nın en önemli otomobil dergisi “Automobilwoche”, Volkswagen’ın Türkiye’de yeni fabrika kurma kararını bir kez daha ertelediğini bildirdi.

EN ERKEN ŞUBAT AYINDA BELLİ OLACAK

VOA’dan Cem Dalaman’ın haberine göre Wolkswagen’in Wolfsburg’daki merkezindeki kaynaklardan, Türkiye’ye yönelik yatırım kararının kesinleşmesinin “en erken 2020’nin ilk çeyreğinin ortalarından itibaren olabileceği” şeklinde bilgi alınırken, “Automobilwoche” şirketin yeni fabrikasının yeriyle ilgili nihai kararı önümüzdeki şubat ayında almayı planladığını öne sürdü.

SURİYE HAREKATI FABRİKAYI ERTELETMİŞTİ

VW’nin 1 milyar Euro’yu aşkın yatırımla Manisa’da kurmayı planladığı fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiteye sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişi istihdam etmesi planlanıyor. Geçen sonbahar aylarında tesisin inşaatının hedeflendiği Manisa‘da 943,5 milyon lira sermayeli bir şirket kurulduğu öğrenilmişti. Volkswagen, eylül ayında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri harekatı nedeniyle kurulacak yeni fabrikayla ilgili kararını ertelemişti. Şirket bu kararı “koşulların kestirilememesi ve imaj kaybı” nedenleriyle gerekçelendirmişti.

 

Bosna’da öğretmen Fatih Keskin için yürütmeyi durdurma kararı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder