12 Aralık 2019 Perşembe

Netflix belgeseli “Rise of Empires: Ottoman”ın yayın tarihi açıklandı

Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ve özellikle İstanbul’un fethini anlatacak olan Netflix belgesel yapımı Rise of Empires: Ottoman isimli yapımın yayın tarihi açıklandı.

BOLD– Netflix’in 24 Ocak’ta yayınlayacağını duyurduğu belgesel dizide Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Damla Sönmez gibi isimler yer alıyor.

FATİH’İN YÜKSELİŞİ

Hakan Muhafız ile iyi bir ivme yakalayan ve şu sıralar Atiye için gün sayan Netflix Türkiye dikkat çekecek bir yapımı daha yayınlamaya hazırlanıyor. Önce “Ottoman Rising” ismiyle duyurulan daha sonra Rise of Empires adını aldığı açıklanan yapım, Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alırken dönemin Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele alıyor.

OSMANLI DİP NOKTASI DİYEN CELAL ŞENGÖR DANIŞMAN
Altı bölümden oluşan ve Emre Şahin’in yönettiği dizinin danışmanları ise Prof. Dr. Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan. Celal Şengör, geçtiğimiz günlerde yaptığı “En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır.” sözleriyle büyük tepki çekmişti. İlber Ortaylı ise Şengör’e “Osmanlı’yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur.” sözleriyle yanıt vermişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder