12 Aralık 2019 Perşembe

Melih Gökçek’e Moldovalı masöz

Melih Gökçek döneminde, Ankara Büyükşehir Belediye iştiraklerinden Anket AŞ’de işe alınan masöz Anna A’nın şifahen başkanlık konutunda görevlendirildiği ortaya çıktı

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baskısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı (ABB) görevini bırakmak zorunda kalan Melih Gökçek’in başkanlığı dönemindeki skandal uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.

MANUEL TERAPİST

ABB iştiraki Anket AŞ üzerinden işe alınan Moldova uyruklu Ana A. adlı masözün aktif olarak şirket bünyesinde çalışmadığı, başkanlık konutunda görevlendirildiği ortaya çıktı. Dini ve Milli Bayramlar ile özel gün kutlamaları ve çeşitli organizasyonları gerçekleştirmekle görevli Anket AŞ’de 2012’de işe alınan Anna A’nın şifahen görevlendirildiği başkanlık konutunda, “manuel terapist” (masöz) olarak çalıştığı öğrenildi.

MUSTAFA TUNA GELMEDEN BAŞKANLIK KONUTUNDAN AYRILDI

Masöz Ana A’nın, Gökçek’in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Tuna göreve başlamadan bir ay önce başkanlık konutundan ayrıldığı belirlendi. Ana A, Tuna’nın göreve geldiği 6 Kasım 2017 tarihinden tam bir ay önce, Eylül 2017’de şifahen görevlendirildiği başkanlık konutundan ayrılarak Anket AŞ’de fiili olarak göreve başladı.

AYRILIRKEN 35 BİN LİRA TAZMİNAT VERİLDİ

Anket AŞ’de 2018 yılına kadar çalışan Anna A’nın net maaşının da 3 bin 813 TL olduğu ifade edildi. Melih Gökçek ayrılmadan hemen önce başkanlık konutundan şirkete gönderilen ve altı ay sonra işine son verilen kadına, arabuluculuk ile 35 bin TL de tazminat ödendiği ortaya çıktı. Skandal ABB müfettişlerinin Anket AŞ’de yaptıkları denetim sonunda ortaya çıktı.

SIK SIK GÜNDEME GELİYOR

Melih Gökçek, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 23 Ekim 2017 tarihinde yaptığı görüşmenin ardından 23 yıldır yürüttüğü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Gökçek, başkanlık döneminde, belediye kaynaklarından yapılan usulsüz harcamalara sık sık gündeme geliyor.

‘THY’de kapısında ‘Damacana Müdürü’ yazan müdürlükler var!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder