14 Aralık 2019 Cumartesi

Kahramanmaraş Türkoğlu Cezaevinde Neler Oluyor 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle Hizmet Hareketi mensuplarına ve muhalif düşünceye mensup insanlara yönelik başlatılan operasyonlar sonucu yüz binlerce insan tutuklanarak cezaevlerine konulmak suretiyle korkunç bir zulüm süreci yaşanmakta ülkemizde.
Cezaevleri, kapasitesinin çok çok üzerinde doldurularak işkence ve ölüm merkezleri haline getirildi. İçeride devletin koruması ve güvencesi altında bulunması gereken tutuklu ve hükümlülere, kanunun verdiği cezai müeyyidelerin dışında cezaevi yönetimince;  keyfi şekilde yapılan uygulamalarla insanlara her türlü kötü muamele yapıldığı iddiaları sürekli olarak gündeme geliyor.
Edinilen bilgilere göre bunlardan birisi de son dönemde Kahramanmaraş Türkoğlu Cezaevi’nde tansiyon hastası olan bir tutukluya, doktor tarafından ilaç yazıldığı, ancak cezaevi yönetiminin keyfi bir şekilde bu ilaçları tutukluya vermediği, söz konusu hastanın tansiyonun zaman zaman 18’in üzerine çıktığı öğrenildi.
Ayrıca  aynı cezaevinde sık sık su kesintisinin yaşandığı da iddia ediliyor.
Bu konuda; Türkoğlu Cezaevi yetkililerini duyarlı olmaya, devletin verdiği yetki ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu yapılanlar işkencedir, suçtur.

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/12/14/kahramanmaras-turkoglu-cezaevinde-neler-oluyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder