12 Aralık 2019 Perşembe

Nijer’de askeri birliğe saldırıda 73 asker hayatını kaybetti

Nijer’in batısındaki Tillaberi bölgesinde bir askeri birliğe düzenlenen saldırıda 73 asker hayatını kaybetti. Teröristler saldırıyı gece boyunca sürdürdü.

BOLD – Nijer basınında çıkan haberlere göre, teröristler ülkenin batısındaki Tillaberi bölgesinde bulunan Inates kentindeki askeri birliğe akşam saatlerinde saldırı düzenledi.

Askerler akşam namazı kılma hazırlığındayken ağır silahlarla donatılmış araç ve motosikletlerle birliğe gelen teröristler, çevreye ateş açtı.

Askerlerin karşılık vermesine rağmen, teröristler gece boyu garnizonun kontrolünü elinde tuttu. Teröristler ancak takviye askerlerin gelmesiyle püskürtüldü.

Gvenlik kaynakları saldırıda en az 70 askerin hayatını kaybettiğini, 57 teröristin öldürüldüğünü kaydetti. Çok sayıda askerin de kaybolduğu ve yaralandığı belirtiliyor.

Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, saldırı nedeniyle Mısır’daki ziyaretini yarıda keserek ülkeye döneceğini ve Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık edeceğini açıkladı.

Nijer’de Boko Haram’ın saldırıları nedeniyle Tillaberi ve Tahoua’nın bazı bölgelerinde 2017’den bu yana olağanüstü hal uygulanıyor.

Libyalı komutandan Türkiye’ye tehdit: Türk gemileri için vur emri aldım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder