11 Aralık 2019 Çarşamba

“Firavun bugün yaşasaydı muhaliflerin partilerini kapatır, helikopterlerini düşürürdü”

AKP muhaliflerini Firavun döneminde zulme maruz kalan İsrailoğullarına benzeten Selçuk Özdağ’ın yaptığı paylaşım, “Muhsin Yazıcıoğlu cinayete mi kurban gitti” sorusunu akıllara getirdi.

BOLD – Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı Yaşam ve Adalet Partisinin (YAP) kurmaylarından Selçuk Özdağ ilginç bir imada bulundu. Özdağ, özellikle AKP’den ayrılan muhalifleri Firavun döneminde zulme maruz kalan İsrailoğullarına benzetti. Özdağ yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: “Hz. Musa döneminde yaşayan Mısır Kralı II. Ramses (Firavun) bugün yaşıyor olsaydı, doğan erkek çocuklarını öldürmek gibi bir eyleme girişmezdi herhalde.”

Özdağ, mal varlığına el konulan Şehir Üniversitesi ve kapatılan il başkanlık binalarına atıfta bulunarak, ”Ya ne yapardı? diye soranlara ‘Yeni oluşumların il ve ilçe parti binalarını mühürletir; toplantılarını dağıtır; kurdukları üniversiteleri kapattırır; araçlarına kamyonları çarptırır; bindikleri helikopteri düşürürdü” dedi. Özdağ’ın kullandığı ‘Helikopter düşürürdü’ ifadesiyse akıllara 25 Mart 2009’da Göksun’daki helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nu getirdi. Özdağ’ın, dönemin Başbakanı Erdoğan’ı ‘kazanın sorumlusu’ olduğunu ima ettiği yorumları yapıldı.

İKTİDARI KAYBETME KORKUSU

Paylaşımlarının devamında Özdağ şu ifadeleri kullandı, ”Şehir Üniversitesi’ni, siyasi rakiplerinin belini kırmak için o ya da bu şekilde kapatmaya karar veren siyasi irade, aslında, geleceğe dair iktidarı kaybetme korku ve endişelerini yansıtıyor. Tıpkı fi tarihinde yaşamış olan Mısır hükümdarının,o tarihlerde doğan erkek çocuklarını öldürme girişiminin kendi korku ve endişesini yansıttığı gibi. Amaç,ülkeyi iyi yönetmek değil de, ölünceye kadar iktidarda kalmak olunca bu tür davranış bozukluklarını normal görmek gerekir.”

AKP yanlısı makalesiz Rektör Hacısalihoğlu meğer Cumhuriyet Mitingleri’nde konuşmacıymış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder