10 Aralık 2019 Salı

Süper Lig’in 14. hafta analizi: Muslera gibi kalecin, Atiba gibi orta sahan olsun

Süper Lig’in 14. haftasında Sivasspor yine liderliği bırakmadı. Beşiktaş Kasımpaşa deplasmanında 90+5’te sevindi. Galatasaray Muslera ile üç puanı tuttu. Fenerbahçe’de ise Muriqi atınca işler kolaylaştı.

BOLD – Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray’ın sezon başı itibariyle bu kadar zorlanacağını söyleselerdi pek çok futbolsever bunu çok inandırıcı bulmazdı. “Büyük hayallerim var” diyen Fatih Terim’in sözleri akıllara gelince Sarı-Kırmızılı takımın oyun olarak bulunduğu durumun parlak olduğun söylemek mümkün değil. Bu hafta görüldü ki 23 puanla 6. basamakta olan Galatasaray’ın tek ayakta kalan ismi Fernando Muslera.

KALESİNE 21 ŞUT ATTILAR

Galatasaray evinde zor da olsa Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Ancak oynanan futbola bakınca Alanyaspor, Muslera ile karşı karşıya gelmiş gibiydi. Mücadele 11’e 1 oynandı. Uruguaylı futbolcu 5 mutlak gol pozisyonunu çıkartırken Alanyaspor tam 21 şut denemesinde bulundu. Sarı-Kırmızılı takımın forvet, orta saha ve savunma hattı çökük durumda. Tecrübeli file bekçisi tek başına kalenin düşmesine izin vermedi. Bu hafta üç puan Galatasaray’dan çok Muslera’nın hakkı. Şayet zirve ile aradaki puan farkı 7’den fazla değilse bunu sağlayan da Musleradır.

ATİBA SAVAŞIYOR TAKIM ‘UMUT’LANIYOR

Beşiktaş son 7 maçının 6’sını kazandı, bir beraberlik aldı. Siyah-Beyazlı takım tam 19 puan toplayarak sıralamada 2. basamağa kadar çıktı. İlk 6 haftada düşme hattı içinde bulunan Kartal, dikey uçuşa geçerek zirveye kanatlandı. Hiç kuşkusuz bunda Atiba’nın payı büyük. Galatasaray’da nasıl esas yüklenici Muslera ise Beşiktaş’ta da bu yükü Atiba çekti. 36 yaşındaki oyuncu tüm tecrübesini adeta takıma açık çek şeklinde sundu. Kasımpaşa karşısında dağınık görüntüyü toparlayan isimdi. 10 kişi kalmış rakip karşısında çözüm üretendi. Hücum hattında tam 66 isabetli pas atarak Süper Lig rekoru kırandı. O çabaladıkça diğer oyuncularda mücadeleyi sahiplendi. İki kez geriye düşen Beşiktaş, Umut’un iki golüyle maçı kazanmayı bildi. 90+5’de gelen golün hikayesi şampiyonluk öyküsünde şimdiden yerini aldı.

FENERABAHÇE MURIQI İLE SINIF ATLIYOR

Fenerbahçe, üst üste iki maçtır (Malatya, Göztepe) kazanamıyordu. Evinde Genlerbirliği’ni 5-2 mağlup ederek taraftarıyla birlikte galibiyeti kutladı. Sarı-Lacivertli takımda Muriqi oynadığında hücum hattı daha farklı. Kosavalı golcü hem orta sahayı rahatlattı hem de Sarı-Lacivertli takımın kanatları aktif kullanmasını sağladı. Kruse’nin tam hazır olmadığı, Rodrigues’in zaman zaman parladığı bir oyunda Muriqi baş rolü aldı. Attığı 2 golle galibiyeti getiren isim oldu. Muriqi’siz Fenerbahçe 5 üzerinden 3 ise golcü oyuncu sahada olduğu zaman bu otomatik olarak 5 üzerinden 4’e yükseldi. Tek başına Sarı-Lacivertli takıma sınıf atlattı. Lig’de oynadığı 13 maçta 9 gol ile de takımın vazgeçilmezi olduğunu kanıtladı.

SİVAS’IN NEFESİ YETECEK Mİ?

Sivasspor, deplasmanda ligin iyi futbol oynayan takımlarından Malatyaspor’u 3-1 mağlup ederek zirveyi de bırakmadı. “Bu hafta takılır, puan kaybeder” beklentilerini her maç sonrasında savuşturan Kırmızı-Beyazlı takım 30 puanla zirvede. Üst üste 6 maçtır kaybetmediler. Beşiktaş(3-0) ve Trabzon’u(2-1) mağlup ettiler, Başakşehir(1-1) ile berabere kaldılar Galatasaray’a eksik kaldıkları maçta deplasmanda 3-2 yenildiler. Bu hafta ise Fenerbahçe ile oynayacaklar. Şayet 3 puanı alırlarsa şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden biriyle puan farkını 8’e çıkarmış olacaklar. Rıza Çalımbay ve oyuncularının bu yürüyüşü ne kadar sürdürebileceği merak konusu. Kesin olan bir şey var ki Sivasspor ne kadar uzun süre zirvede kalırsa ligin heyecanı da o kadar artacak.

PUAN DURUMU

14. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

15. HAFTA MAÇ FİKSTÜRÜ

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder