13 Mart 2020 Cuma

AB İçişleri Bakanları göçmen krizi ve koronavirüs gündemiyle toplanıyor

Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen sığınmacılar ile Yunan güvenlik birimleri arasında gerginlik yine tırmandı. AB İçişleri Bakanları ise Türk-Yunan sınırındaki sığınmacı krizi ve koronavirüse karşı önlemleri ele almak üzere toplanıyor.

BOLD – Türkiye’nin Yunanistan sınırındaki Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen sığınmacılar ile güvenlik güçleri arasında dün akşam gerginlik yine tırmandı. Sınırda ateş yakan sığınmacıların Yunan tarafındaki güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve taş attığı bildirildi.

Yunan medyasının aktardığına göre, Yunan güvenlik güçleri de göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile sığınmacılara müdahalede bulundu. Ayrıca Yunan güvenlik güçlerinin dumanı göçmenlere doğru yönlendirmek için büyük vantilatörler kullandığı aktarıldı.

Atina, Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacıları durdurmayacağını açıkladığı 29 Şubattan bu yana, 500’den fazlası Perşembe günü olmak üzere, 45 bin sığınmacının yasa dışı olarak ülkeye girmesinin engellendiği açıkladı.

AB İÇİŞLERİ BAKANLARI TOPLANIYOR

Türkiye-Yunanistan sınırında gerginlik sürerken Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanları Brüksel’de bugün bir araya geliyor.

Bakanların gündeminde Türk-Yunan sınırındaki sığınmacı krizi ve koronavirüse karşı alınacak önlemler bulunuyor.

ÜLKESİNE DÖNECEK SIĞINMACILARA 2 BİN EURO

Yunanistan’a 1 Ocak 2020’den önce gelen 5 bin sığınmacının her birine ülkelerine gönüllü bir şekilde dönmeyi kabul etmeleri halinde 2 bin euro verileceği belirtildi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ile başkent Atina’da bir araya gelen İç işlerinden sorumlu Avrupa Komiseri Ylva Johansson yardım mekanizmasının 1 ay geçerli olduğunu söyledi.

Johansson, dönüşlerin AB’nin sınır koruma ajansı Frontex ve Uluslararası Göç Örgütü ile iş birliğinde hayata geçirileceğini dile getirdi.

Yardım programının geçtiğimiz günlerde Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan göçmenler için geçerli olmadığı belirtildi.

“Türkiye’den gelen göçmenler Yunanistan’da gizli bir kampta tutuluyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder