10 Mart 2020 Salı

Bahçeli’den Erdoğan’ın bekletilmesine tepki: Rusya kasıtlı yapmışsa küstahlıktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk heyetinin Moskova’da 2 dakika bekletildiği görüntülerle ilgili Rusya yönetimine sert tepki gösterdi: “Şüphesiz küstahlıktır, terbiyesizliktir, saygısızlıktır.”

BOLD – Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Rus devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerle ilgili, “Bir alçaklık varsa derhal hem tavzih hem de telafi edilmelidir” dedi. Moskova mutabakatı için Bahçeli, “Türkiye Moskova’da mahçup olmadı, diplomasi işledi” yorumunda bulundu.

Yunanistan’ın sığınmacılara yönelik sert müdahalesini eleştiren Bahçeli “İnsan haklarını yok sayan ve sınırlarına gelen mazlumlara düşmanca saldıran Yunanistan’ın Avrupa Birliği tarafından desteklenip arka çıkılması barbarlığa ortaklıktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AB’YE: YUNANİSTAN’A ARKA ÇIKILMASI BARBARLIĞA ORTAKLIKTIR

“Utanmadan medenilik pozu verirler, ‘muasırız’ derler ama gerçekte insani değerlere muarız olduklarını bir türlü gizleyemezler, saklayamazlar. Nitekim husumetle süslenmiş mızraklarını çuvala sokamazlar. Batının hal-i pürmelali tam da budur. İnsan haklarını yok sayan ve sınırlarına gelen mazlumlara düşmanca saldıran Yunanistan’ın Avrupa Birliği tarafından desteklenip arka çıkılması barbarlığa ortaklıktır. Yunan güvenlik güçlerinin yapmadığı zulüm kalmamıştır. Kadın, çocuk, yaşlı demeden önüne gelene saldıranların vicdanları kurumuştur. Avrupa’ya gitmek isteyen masumları kara ve deniz sınırlarında durdurup şiddet ve nefretle püskürten, olmadı söven, olmadı döven, olmadı öldüren Yunanistan, zulmün koçbaşı haline dönüşmüştür. Sınırı geçip Yunanistan’a intikal eden sığınmacıları önce soyup sonra da eziyet ve işkenceyle geriye çeviren bu ülke, insanlık değerlerini alenen çiğnemiştir. Sınırda bekleyen savunmasız insanlara biber gazı, sis bombası, tazyikli su, kurşun, kaba güç neyle izah edilecektir? Yazık değil midir? Ayıp değil midir? Rezalet değil midir? Karşımızdaki şiddetseverlik barbarlık değilse o halde barbarlık nedir? Ne ibretliktir ki Avrupa insani felaketlere duyarsız, masumlara kapalıdır.

AB ÜLKELERİ TÜRKİYE’Yİ ANLAMAKTAN UZAK

Dünyada en çok mülteci ve sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğu ayan beyan ortadadır. Bu gerçeğe rağmen, Türkiye’yi göç meselesini siyasi bir amaçla kullanmakla itham etmek asılsız, akılsız ve ahlaksız bir yakıştırmadır. AB ülkeleri Türkiye’yi anlamaktan ve kavramaktan tamamıyla uzaktır. İnsan haklarını yok sayan ve sınırlarına gelen mazlumlara düşmanca saldıran Yunanistan’ın AB tarafından desteklenip arka çıkılması, barbarlığa ortaklıktır. 1951 Cenevre Sözleşmesi ve Avrupa mevzuatı bir kenara itilmiştir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi buharlaşmış, Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşme ile 1967 Protokolü budanmıştır. Hem Yunanistan hem de diğer Avrupa ülkeleri, uluslararası yükümlülüklerine bağlı kalarak sığınmacıların müracaatlarını almak mecburiyetindedir. Bunun başkaca yol ve çaresi yoktur. Yunanistan’ın sığınmacı başvurularını askıya almasının hukuken hiçbir dayanağı olamayacaktır. Kaldı ki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Yunanistan’ın bu tavır ve tutumunun uluslararası hukukta yeri olmadığını açıklamıştır. Yunanistan’ın sığınmacılara karadan ve denizden ateş açması, botlarını batırması ve maalesef ölümlere neden olması haydutluk, hayasızlık, hukuksuzluktur.

HANİ İNSAN ONURUNA HÜRMET?

Hani insan hakları? Hani insan onuruna hürmet? Hani zulme karşı mazlumlara himmet? AB ülkeleri vahim bir tenakuz çukurundadır. Sınırda, şu kış günlerinde, küçücük bedenleri soğuktan titreyen yavrular, çaresiz analar, perişan babalar ‘ben insanım’ diyen herkesi yaralamaktadır.

DERHAL HEM TAVZİH HEM DE TELAFİ EDİLMELİ

İddia odur ki Rus devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı’yla birlikte heyetinin Putin’in kapısında bekleme anlarını kronometreyle kayda alıp yayınlamış, bu da gündem olmuştur. Zirve toplantılarında benzeri tablolara veya protokol kazalarına istem ve irade dışı elbette tesadüf edilebilecektir. Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı bir şekilde kayda aldırıp sonra da servis ettirmişse bunun tanımı şüphesiz küstahlıktır, terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Bir alçaklık varsa derhal hem tavzih hem de telafi edilmelidir.”

Akşener’den Erdoğan’a Moskova tepkisi: Yazıklar olsun!

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder