12 Mart 2020 Perşembe

TFF’de maç öncesi koronavirüs tedbirleri uygulayacak

Koronavirüs nedeniyle Dünya’da ve Avrupa’da bir çok spor organizasyonu ya iptal ediliyor ya da spor müsabakaları seyircisiz olarak organize ediliyor. TFF’de Türkiye’deki gelişmeler üzerine tüm liglerde bazı tedbirler aldı.

BOLD – Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir dizi tedbirler alınan Koronavirüs için Türkiye Futbol Federasyonu(TFTF) da harekete geçti. Bu hafta sonu oynanacak maçlar öncesi bazı tedbirler alındı. Koronavirüs sebebiyle pek çok spor organizasyonu ertelenirken Türkiye’de de görülmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu; Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig maçlarında ev sahibi kulüplerin alması gereken tedbirleri bildirdi. Avrupa’daki gibi şimdilik maçların seyircisiz oynanma ve ertelenme gibi bir durum yok. Ancak Virüs ile ilgili gelişmelerin durumuna göre TFF yeni tedbirler almaya da hazır. TFF’den yapılan bildirinin paralelinde kulüplerin alması gereken tedbirler şu şekilde:

1- Bilet ve güvenlik kontrolü sonrası taraftara el dezenfeksiyonu yapılacak.

2- Seremoni sonrası tokalaşmanın ardından hakemler ve futbolculara el dezenfeksiyonu uygulanacak.

3- Taraftar, protokol ve basın tribünü tuvaletlerinde el dezenfeksiyon jeli bulundurulacak.

SOYUNMA ODALARINDA DA DEZENFEKTAN BULUNACAK

4- Futbolcu soyunma, hakem, temsilci ve doping odaları ve tüm ortak kullanım alanlarında el dezenfektanı bulundurulacak.

5- Müsabaka öncesi soyunma hakem temsilci doping odaları ve tüm ortak kullanım alanları yüzeysel dezenfekte edilecek.

6- Tüm taraftara coronavirüs tedbirleri ile ilgili broşür dağıtılacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder